Nastavite

Ukoliko ste nedavno ponovo postali „slobodan strelac“, očajanju nema mesta. Kada doživite raskid, obratite se prijateljima; još bolje – obratite se prijateljicama svojih prijatelja. Izlazite što više. Nemojte odmah započinjati neku novu vezu; nemojte svake večeri menjati devojku jer to veoma često ume da ispadne potpuno kontraproduktivno po vaša osećanja. Međutim, muvanje i flertovanje će vam zaposliti misli i pozitivno uticati na vaše samopouzdanje. Vrlo brzo ćete izgubiti onaj osećaj da nikada nećete naći devojku poput svoje i da ste sasvim ispali iz fazona muvanja.

Važno je samo da ostanete u pokretu. Izaberite pravu aktivnost. Pica i pivo ne spadaju u to. Pokušajte da popunite vreme korisnim stvarima. Pored toga što bi trebalo da se fizički aktivirate, radite stvari za koje ranije niste imali vremena jer ste bili obuzeti svojom sada već bivšom devojkom. Idite na utakmice, gledajte filmove, sredite stan, idite u šoping. Ne, to nije rezervisano samo za žene – i nama muškarcima pomaže kupovina. Izvadite gitaru iz ormara i probajte da se prisetite hvatova i akorda; možda zvuči infantilno, ali i to vredi probati.

Suština perioda posle tek okončane veze jeste u vraćanju u sedlo. Naravno, ne treba da se pretvorite u Kazanovu, posebno ako to niste bili ni ranije, a čak i ako ste bili – nipošto se ne vraćajte starim navikama. Ipak, to ne znači da treba da izbegavate nove veze u strahu od toga da ćete doživeti novo razočaranje jer vam je seks s bivšom bio fantastičan. Naprotiv, nova veza bi mogla da vas osveži, a seks s nekom novom devojkom može vam otvoriti sasvim nove vidike. Opustite se i samo napred!

Ukoliko vam boravak u gradu ne bude činio dobro – otputujte, ali ne na Kopaonik ili u Budvu; pozabavite se nekim mestom na kojem ranije niste bili. Možda ste oduvek želeli da se bavite planinarenjem, ali je vašoj bivšoj to bilo nezamislivo. Sada kada nje više nema u vašem životu, nema razloga da se ne bacite na svoje omiljene destinacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.