Negujte lice

Nega lica nije samo ženska navika i potreba – i muškarci sve više obraćaju pažnju na negu i tragaju za proizvodima koji koži obezbeđuju potrebnu vlagu i štite je od negativnih spoljnih uticaja. Pored raznih preparata za brijanje, i kreme za lice postale su sastavni deo svakodnevne muške nege.
Iako je koža pripadnika jačeg pola deblja i otpornija, da bi krema ili gel savršeno delovali, oni moraju odgovarati tipu i potrebama kože lica. Prilikom kupovine kreme treba voditi računa o njenim sastojcima. Ona mora da sadrži esencijalne masne kiseline i ulja, hranljive materije, biljne ekstrakte i antioksidante – oni će zaštititi kožu od oštećenja koja mogu da izazovu sunčevi zraci, hladnoća i razne štetne materije. Da biste sebi olakšali kupovinu, dovoljno je da zavirite u njenu kozmetiku i da prepišete sastojke krema koje ona koristi kako bi štitila svoje lice. Što je dobro za njih – dobro je i za nas.
Trudite se da kupite kreme koje su bogate mineralima i vitaminima a koje imaju snažan hidratacioni efekat, jer one brzo prodiru u kožu čineći je nežnom i sjajnom (kao sa reklame). Bilo bi dobro da u kremi koju kupite ima i glicerina – koristan je zato što zadržava vodu samo u onoj količini koja je potrebna da održava vlažnost kože u ravnoteži kako ne bi bila ni suva ni masna. Silikoni pružaju koži lica dugotrajnu zaštitu, ali pri kupovini krema treba obratiti pažnju na to da ga ne sadrže u velikoj meri. Znajte da vaša koža (naročito kada posle brijanja skinete onaj površinski sloj) zahteva da bude regenerisana i obogaćena mineralima.
Istovremeno, izbegavajte kreme koje sadrže mineralna ulja, jer ona mogu ostaviti masan otisak, kao i one sa alkoholom i formaldehidom, pošto one isušuju kožu. Tako spremni, sa namerom da zaštitite svoju kožu, krenite u kupovinu. Imajte na umu i to da vam ona može biti od velike koristi, te ne bi bilo loše da je povedete sa sobom kada pođete u nabavku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.