Nikud bez stresa (1)

Među gomilom onoga što masovni mediji od sezone do sezone obeležavaju kao nešto što morate imati postoji i nešto što preživljava brze promene ukusa i uvek je u trendu. Nije dovoljno to što svojom garderobom, mirisom parfema koji ostavljate iza sebe, načinom komunikacije i života zadovoljavate propisane standarde za titulu savremenog uspešnog muškarca. Pored svega toga morate imati i stres. Bez stresa, protiv koga ćete se boriti metodama koje su takođe stvar trenda, nećete se uklopiti u ultimativni neodoljivi profil. Jer, ukoliko ste u svakoj prilici opušteni, staloženi i zadovoljni – to je siguran pokazatelj da nešto nije u redu. Ili niste dovoljno uspešni, ili ste prosto od svega digli ruke i izgubili bitku.
A možda ste i pod sedativima, što u prevodu znači da ste potpuno neupotrebljivi. Ono oko čega su trendseteri svih boja i vrsta postigli konsenzus upravo je činjenica da je stres neodvojivi pratilac uspeha i savremenog tempa života, kao i obavezna komponenta savršenog imidža. Tek kada vam se stres, kao ključni dokaz vaše prezaposlenosti, koračanja napred i osvajanja novih ciljeva, konstatuje i utvrdi, možete otvoriti novo poglavlje u zakoniku savremenih trendova. A ono jednostavno glasi – metode borbe protiv stresa. Paradoksalno, ali šta da se radi.
Ako je stres nešto s čim se treba boriti, a neosporno jeste tako, zašto su onda retki srećnici koji mu uspešno odolevaju potpuno „aut“, dok se njegovi „imaoci“ toliko hvale i ponose? Prvi deo odgovora dat je u popularnoj jednačini – stres jednako je uspeh, a drugi se krije upravo u metodama koje se koriste. Naime, kako ćete biti savremen muškarac ukoliko barem jedan sat dnevno ne provodite razmišljajući o najnovijim otkrićima iz te oblasti kojima ćete obnoviti i opustiti svoje telo?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.