Njen prijatelj

Naravno da je sve u redu kada smo mi ti koji su bliski s osobom suprotnog pola. Baš je korisno imati najbolju prijateljicu. Ali šta će se desiti kada se naša partnerka združi s nekim drugim tipom? Pre nego što počnemo da ludimo i izbrišemo njegov broj iz njenog mobilnog telefona, valja razmisliti šta bi to prijateljstvo moglo da nam donese. Žene imaju mnogo više emocionalnih potreba od muškaraca. Zato žene ponekad mogu da budu emocionalno iscrpljujuće. Zapravo, zar nije veoma lepo od tog nekog momka što je spreman da preuzme na sebe malo tog ženskog tereta kada nju neko iznervira na poslu ili u gradu? A možda uspe i da joj objasni zbog čega je važno da s vremena na vreme s prijateljima gledamo sportske prenose.
Činjenica je da u partnerskom odnosu ne možemo sve vreme da budemo apsolutno sve jedno drugom. Prijateljstva skidaju deo tereta sa svakoga. Zašto je onda problem ako naša devojka ima svog muškog prijatelja? Ne bi se moglo reći da je problem u tome što će oni sedeti za istim stolom i intimno se otvoriti jedno drugome. Možda nas više brine to što će završiti na tom stolu jedno preko puta drugog. I verovatno nas brine to što kao muškarci znamo kako drugi muškarci razmišljaju; znamo da je muškarac u tom prijateljstvu delom i zbog izvesne fizičke privlačnosti.
Ipak, važno je da konstantno imamo na umu jedno: to što on možda želi da spava s njom ne znači i da će imati tu privilegiju. Zbog toga se valja zapitati da li se ona zaista previše viđa s njim, ili je tu neko za nijansu previše ljubomoran. Neka pravila, za svaki slučaj, ipak treba da postoje. Čak i u najzdravijim prijateljstvima normalno je uspostaviti "zabranjene teme", bilo da je u pitanju seksualni život, račun u banci ili jednostavno ono što ste se dogovorili da ne delite s autsajderima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.