U trendu

Obavezna jakna

Nije važno za koji oblik jakne ćete se odlučiti, ali je važno da u svom garderoberu imate kožnu jaknu na koju se možete osloniti u svako doba. Tako je, recimo, zahvaljujući velikom filmskom hitu "Top gan", koji je proslavio holivudskog glumca Toma Kruza, pilotska jakna postala modni hit tokom osamdesetih. Međutim, ona se i danas veoma rado izvlači iz ormana pošto se može nositi u svakoj kombinaciji dnevne garderobe: uz džemper i farmerke, ili s rolkom i pantalonama ravnih nogavica, bez falti. Pilotska jakna dodaje malo mačo-militari šmeka.
Ako pak spadate u red mlađih, sportski orijentisanih muškaraca koji vole da se okreću za njima, odlično će vam pristajati uvek popularna motociklistička jakna. Ona se takođe može nositi uz rolku, pantalone od tvida ravnih nogavica i kožne duboke cipele koje po svom dizajnu podsećaju na patike – fanki, nema šta. Da bi kožna galanterija mogla da se uvuče i u ormane japija, izmišljen je kroj sportskih sakoa, koje za odlazak u kancelariju može da obuče svaki muškarac koji drži do sebe. Sportski sakoi ne moraju da budu samo od kože – u igri su i somot, vuna ili rebrasti somot.
S obzirom na to da nas s jeseni i proleća očekuju kišni dani, trebalo bi, ako već niste to uradili, da pribavite impregniranu jaknu. Šta li je to? Radi se o jakni od nepromočivog platna u bojama koje su najpopularnije i koje su zadužene za to da vam podignu raspoloženje: boja čokolade, bež, narandžasta, različite nijanse ljubičaste i teget. Napravite svoj izbor i budite spremni. Niko ne kaže da treba da se pretvorite u junake iz filma "Matriks", koji ne izlaze iz kože, ali nije na odmet da nabavite nešto u čemu ćete se osećati prijatno i biti moderni u isto vreme. Kožna jakna deluje kao pravi izbor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)