Obrijano i glatko

Naravno da umesto pene za brijanje možete koristiti i obični sapun, a umesto brijača lovački nož. Isto tako, toplu vodu nipošto ne uzimajte iz česme nego je obavezno zagrejte u lončetu na otvorenoj vatri!

Postoji toliko načina da sebi zakomplikujete život jednom tako jednostavnom stvari kao što je brijanje. Umesto ovih Grizli Adams modela s početka teksta, jednostavnije je da iskoristite neko od savremenih sredstava za brijanje koja pomažu da nož klizi meko i efikasno po koži a istovremeno štite kožu od iritacije i hrane je vitaminima.

Česta je zabluda da posle brijanja treba namazati lice sredstvom koje sadrži alkohol kako bi se ubili svi mikroorganizmi. Ovaj metod nege kože nasledili smo od predaka. Možemo razumeti zašto su naši dedovi i pradedovi koristili taj metod – kako bi svoje sveže rane uspeli adekvatno da zaštite. Oni nisu posedovali moderne brijače, kojima je gotovo nemoguće poseći se, niti balsame i losione koji sadrže dezinfekciona sredstva.

Na kraju, treba spomenuti i jedinstvenu situaciju u kojoj se može dogoditi da crvenite, a da niste stidljivi. Razlog tome je specifičnost vaše kože, koja reaguje na brijanje. Treba izbegavati vino, čaj i kafu, a tome valja dodati i to da fizički napori često izazivaju dotok krvi u lice, što pojačava negativan efekat. Treba koristiti preparate koji na bočici imaju oznaku da su specijalno namenjeni za osetljivu kožu, a ako ni to ne pomaže, obratite se dermatologu – on će vam dati korisne medicinske savete. Vaša koža je vaš zaštitni znak; najvažnije je da uvek imate adekvatno sredstvo kojim ćete štititi svoju kožu od svih negativnih faktora koji su propratni deo brijanja. Glatka koža nije nešto što će se dogoditi samo od sebe – morate se potruditi da postignete glatkoću koja će vaše lice učiniti privlačnim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.