Obuzdajte temperament

Potreba za realizacijom ambicioznih planova i ideja ume da bude naglašena kod nekih od nas. I uspeh može da se dogodi, ali nijedan uspeh nikada nije zagarantovan. Na kraju se još može dogoditi da nas preterana aktivnost na nekoliko polja psihički iscrpi, a onda nam od koristi i pomoći ne mogu biti čak ni one osobe za koje volimo da nam uvek budu pri ruci, a o onima koji mogu da nas nagovaraju na nešto što nam suštinski ne odgovara da i ne govorimo. Umesto da planemo, najbolje bi bilo kada bismo mogli da obuzdamo temperament i da umesto njega u potpunosti iskoristimo svoj šarm.
Svakom se ponekad dogodi da plane. Tada se dogodi da budu izrečene neke reči zbog kojih se kasnije ne osećamo dobro. Pogrešno je vršiti bilo koju vrstu pritiska u vezi s nečim što drugim ljudima ne odgovara. Potreba da se dominira ponekad može da bude potpuno kontraproduktivna. Želja da se istaknemo može da se pretvori u želju da se nametnete – a nametljive ljudi ni sami ne volite. Mnogobrojne prepreke treba savladavati s oprezom prema svakom potezu koji će biti povučen. Ukoliko vam neko "trenira živce", umesto da na licu mesta odreagujete burno, pokušajte da progutate bes; ako treba izbrojte do deset, prećutite, prespavajte…. Dan je uvek pametniji od noći. To što u datom trenutku niste prasnuli ne znači da ste se povukli s bojnog polja – to znači da imate taktiku.
Pustite da vaš lični šarm izbije u pravi plan, ali tek kada naučite da kontrolišete svoj temperament. Shvatate i sami da je često mudrije mnogo šta prećutati. Trzavice i rasprave ne vode ka rešenju problema, češće su one samo kradljivci energije. Zbog toga nemojte biti previše euforični i prihvatati zdravo za gotovo sve što se oko vas dešava. S takvim stavom mogli biste da se razočarate mnogo češće nego što se to i da zamisliti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.