Odabrati miris

Osnovno pravilo je veoma jednostavno: pored toga što treba dobro da miriše, parfem mora da se uklapa u vaš životni stil, u vašu životnu filozofiju, ma kakva ona bila. Žene možda mogu da dozvole sebi luksuziranje i česte promene parfema, najpre zbog neodlučnosti koja ih krasi vekovima, ali kod muškaraca stvari stoje drugačije. Muški parfemi su određeniji nego ženski i nipošto ne smeju da budu meki, ženstveni, cvetni. Osnovna nota dobrog muškog parfema mora biti jaka i jasnog mirisa kako bi se prenela poruka koju nosite. Nijednom muškarcu neće biti kompliment ako mu žena kaže da miriše na kolače, vanilu ili omekšivač za rublje.

Kako birati parfem? Jednostavno. Stavite malo mirisa na jednu ruku i sačekajte nekoliko minuta dok se ne pomeša s vašim prirodnim mirisom. Za neki drugi parfem iskoristite drugu ruku da se arome ne bi izmešale i zbunile vas. S nanošenjem parfema ne treba da preterujete – dovoljno je ako isprobate najviše tri u jednom danu. Takođe je dovoljno i naneti samo nekoliko kapi parfema na sebe posle kupanja. Kada koristite parfem, zaboravite na dezodorans i jake losione posle brijanja – sa svim tim izmešanim mirisima bili biste preterano upadljivi. Čulo mirisa će vam se posle izvesnog vremena navići na izabrani parfem, pa ga možda više nećete ni osećati. To bi vas moglo naterati da ga stavljate u većim količinama, što je pogrešno, pa se trudite da to izbegavate. Dobar i pravi miris je onaj koji osećaju svi oko vas, ali ne i vi.

Na kraju još treba imati u vidu da se upotreba parfema preporučuje za noć, dok je za dan predviđena upotreba toaletne vode. Ipak, to niko ne može da vam naredi. Razlika je prvenstveno u tome što se toaletna voda na telu zadržava nekoliko sati, dok parfem traje znatno duže. Ako se odlučite za upotrebu toaletne vode preko dana, ne bi bilo loše da je imate pri ruci da biste je posle nekog vremena mogli dodatno naprskati. Nikad ne stavljajte previše prilikom prvog nanošenja, jer bez obzira na to koliko ste toaletne vode stavili na sebe, ona će ispariti posle tačno određenog vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.