najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Odbacite stara pravila

Kao i moda, koja se iz godine u godinu menja, menjaju se i osnovna pravila oblačenja. Mada, za razliku od žena, mi ipak nismo u tolikoj meri zavisni od mode, mnogi od nas slede bar najvažnije modne smernice. Na kraju krajeva, ne može se živeti mimo sveta… Nažalost, neke od nas je vreme sasvim pregazilo. Modna pravila danas su daleko fleksibilnija nego ranije, i ukoliko zaista želi da izgleda dobro, od savremenog muškarca se očekuje da svojim načinom odevanja izrazi određeni stepen individualnosti, a ne da slepo sledi zastarela i suviše kruta pravila oblačenja.
Odrasli smo u svetu koji je poštovao pravilo da je u odevnoj kombinaciji dovoljna samo jedna šara. Stilisti, međutim, danas smatraju da je ovo pravilo suviše kruto i preporučuju poigravanje različitim desenima – pod uslovom da znate kako. Slobodno kombinovanje desena na košulji i kravatama preporučuje se ukoliko su u istoj boji i ako je jedan izražen manje od drugoga. Uostalom, svakome ko ima imalo ukusa savršeno je jasno da zelena karirana košulja i žuta kravata s ljubičastim tufnama pristaju samo profesionalnom klovnu. Koordinacija boja jeste jedno od najvažnijih modnih pravila, ali to ne znači da se tog pravila treba slepo pridržavati. Zato umesto tamnobraon košulje i kaiša i cipela u istoj boji slobodno kombinujte različite nijanse boja koje pripadaju istoj porodici (sve nijanse braon, narandžaste i zelene).
Na kraju, da li ste mislili da ručni sat s metalnom narukvicom odgovara svakom modnom stilu? Ako jeste, pogrešili ste. Iako pojedine marke ovakvih ručnih satova mnogi smatraju statusnim simbolima, oni su namenjeni aktivnim muškarcima s neobaveznim, sportskim načinom odevanja. Zato takav sat, ma koliko on skupocen bio, nikada ne treba nositi uz svečano večernje odelo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike