U trendu

Ostavljanje

Kada muškarci nameravaju da prekinu vezu, prvo se snebivaju, pa razmišljaju kako to da urade, da bi na kraju, kada više ne znaju šta da rade, kao iz vedra neba prosuli nekoliko rečenica, posle čega obično dolazi kraj.
Muškarac ne razmišlja da li će šturi izgovori drugu stranu ostaviti u šoku – on nastavlja svojim putem. Kakva surova scena, požalila bi se kroz suze svaka dama svojoj drugarici. Ipak, ma koliko taj govor delovao prazno i nedorečeno, on sadrži sve bitne elemente istine. Više nam ne ide, ni sam ne znam zbog čega – kraj.
Kod žena stvari stoje malo drugačije. Kada su ostavljene, a posebno kada ostavljaju, pripadnice lepšeg pola žele da drže sve pod kontrolom. Iznenađenja ne podnose i na sve načine pokušavaju da ih izbegnu. Najpre prikupe sve važne činjenice, saberu, možda nešto malo zanemare i dođu do konačnog razrešenja – do onih reči za koje misle da neće u preteranoj meri povrediti drugu stranu, ili do onih reči posle kojih će one osećati manju grižu savesti. Nije teško pretpostaviti da upravo takve smišljene izjave umeju najviše da iritiraju muškarce; o povređivanju da i ne govorimo. Muškarcu je jednostavno lakše da podnese najsuroviju istinu nego da čuje lepo upakovanu gomilicu lažnih floskula.
1. Treba da razgovaramo, nešto se u našem odnosu ozbiljno promenilo.
2. Kad malo bolje razmislim, trenutno se nalazimo na različitim životnim putevima.
3. Posao me toliko okupira da nisam sposobna za ozbiljnu vezu.
4. Još uvek nisam prebolela bivšeg dečka.
5. Volim te, ali nisam baš srećna s tobom!
Bilo da ste zajedno proveli dva meseca ili dve godine, zaboravite na izgovore ovog tipa ako mislite da budete onaj koji ostavlja. Ako ništa drugo, probajte makar malčice da ih preformulišite – istinom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.