U trendu

Ostvarite snove

Da li tvrdoglavo sledite svoje ciljeve ili umete da odustanete pred prvom preprekom? Uspevate li da u opasnim situacijama sačuvate hladnokrvnost? Umete li da ostvarite snove ili se prepuštate realnosti? Možda ste sanjar u duši? Maštate o idealnom poslu, o egzotičnim avanturama, o bogatstvu koje pada s neba. Vreme vam prolazi.

Ako živite u snovima, pogledajte samo svoje prijatelje, koji se u međuvremenu venčavaju, rađaju decu i žive život. Ipak, ako ste sanjar, i ne zavidite im na tako „prozaičnom“ životu. A kada vam neko kaže da ste idealista i sanjar i da je vreme da se spustite na zemlju, to vas ne pogađa. Ukoliko stvarno verujete u sebe i svoje snove, oni se zaista mogu i ostvariti.

Potpuno prepuštanje osećanjima može vam doneti veliki uspeh na ljubavnom planu, ali ne i u drugim oblastima. Preterana osećajnost često vas može dovesti u zablude, navesti vas na pogrešne poteze i sputati vaše napredovanje. U redu je ako vam je stalo do toga da vas drugi vole (uostalom, kome nije), ali ne treba baš uvek biti spreman da se ugodi svima i u svakom trenutku, posebno ne ako bi to išlo na vašu štetu.

Možda je problem u vašoj naivnoj prirodi ili u nekritičnosti. Umesto da u kritičnim situacijama uključite razum, vi uključujete osećajnost i oslanjate se samo na „unutrašnji glas“. Krajnje je vreme da nešto promenite i da krenete stazom uspeha na svim planovima podjednako. Za to vam je potrebno samo malo više tvrdoglavosti – to je osobina koja vas može odvesti ka cilju koji ste postavili pred sebe.

Na život bi trebalo gledati kao na maraton – svakome je stalo do toga da što pre stigne do nekog cilja. Pitanje je samo da li ga treba ostvarivati po svaku cenu. Lepo je misliti da nijedna prepreka nije nepremostiva i jasno je da je život borba, te da su prepreke deo borbe. Uostalom, kad bi sve išlo glatko, pobeda ne bi pružala nikakvo zadovoljstvo.

Uvek više, dalje i jače je dobar životni moto. U svaki novi poduhvat treba ulaziti s puno entuzijazma i s verom u pobedu – ona ne sme da vas napušta ni u najtežim situacijama. Teškoće treba da deluju na vas isključivo stimulativno kako biste očuvali svoju neustrašivost. Čuvajte se samo neopreznosti – u nekim situacijama ona može skupo da vas košta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.