U trendu

Ovakvi muškarci imaju veću želju za seksom i skloniji su preljubi, tvrde naučnici

Ako osećate veću potrebu za seksom, velika je verovatnoća da imate kraću bradu i šire kosti lica, barem ako je verovati grupi naučnika koji su došli do ovih zaključaka.

Naučnici sa kanadskog Nipissing College of Arts i Science su otkrile da su muškarci i žene kvadratnog oblika lica seksualno motivisanija od muškaraca i žena sa ovalnim ili okruglim licima, piše Medical News Today.

U istraživanju je učestvovalo 314 studenata osnovnih studija koji su u vezi.

Svaki od učesnika istraživanja popunjavao je upitnik o svom ponašanju, seksualnim porivima i seksualnoj orijentaciji, a morali su da odgovore da li su spremni da prevare partnera i kako gledaju na slučajni seks. Naučnici su fotografisali svakog od učesnika i analizirali njihove crte lica i uporedili strukturu lica sa odgovorima dobijenim iz upitnika.

Naučnici tvrde da muškarci četvrtastog lica ne samo da imaju jače seksualne apetite, već su skloniji i da varaju svoje partnerke. Takođe, naučnici koji su radili na ovom istraživanju nadaju se da će ovi nalazi osvetliti put za novija istraživanja koja će se baviti proučavanjem i traženjem veza između crta lica i seksualnosti i izbora partnera.

Grupa kanadskih naučnika je takođe zaključila da su muškarci kvadratnog lica često agresivnije i dominantnije ličnosti i da je njihovo ponašanje češće moralno upitno, ali i da su takvi muškarci ženama privlačniji za kraće ljubavne veze, za razliku od onih sa užim i izduženije lice. Dobijeni rezultati mogu se objasniti varijacijama u nivou muškog hormona testosterona, koji tokom puberteta igra glavnu ulogu u razvoju seksualnog ponašanja i požude odrasle osobe, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar