U trendu

Patikom do cilja

Evo jednog zanimljivog podatka o ljudskoj anatomiji: naše stopalo ima 26 kostiju i preko 100 mišića. To je sasvim dovoljno razloga da posvetite dužnu pažnju kupovini patika koje ćete koristiti prilikom sportskih aktivnosti. Nemojte se dvoumiti, čak i oni modeli koji vam se na prvi pogled mogu učiniti preskupim imaju svoje opravdanje. Takvom velikom investicijom pre svega ulažete u svoje zdravlje, a ono je od neprocenjive vrednosti.
Pre svega, patike treba da pruže vašim stopalima potpunu udobnost, naročito pri sportovima poput fudbala ili košarke, jer su tu mogućnosti povrede i najveće. U poslednje vreme, sve više profesionalnih atleta učestvuje u stvaranju kolekcija sportske opreme, i to nije čudno. Obuća koju oni nose nije samo proizvod neke firme koju reklamiraju; sportisti svojim stopalima moraju da pribave ono što je najsigurnije i najudobnije za teške aktivnosti kojima se izlažu i tokom treninga i tokom utakmica.
Za početak, kada krenete u kupovinu patika, neka to bude popodne, zato što naša stopala otiču u toku dana, pa ćete imati realniju sliku o veličini koju zapravo nosite. Za kupovinu pravog para patika potrebno je da utvrdite i karakteristike svojih stopala. Pogledajte svoje stare patike da biste znali kako ste ih iznosili: da li su izlizanije sa spoljne ili unutrašnje strane, ili sa obe strane podjednako. Tako ćete znati da li vam je stopalo okrenuto spolja ili prema unutra.
Kada je kupovina patika u pitanju, veličina je važnija od svega drugog. Obratite pažnju na to da tokom godina i usled variranja telesne težine stopala mogu da se izduže ili prošire, zbog čega se može promeniti i vaš broj obuće. To je dovoljan razlog da, makar kupovali apsolutno isti model kao prošlog puta, obavezno isprobate patike pre nego što ih odnesete na kasu. Dobra ideja je i da prilikom kupovine patika simulirate aktivnost kojom ćete se baviti u njima: trčanje, skakanje, okretanje u mestu… Možda će prisutnima izgledati čudno, ali pri nabavci tako važne vrste obuće kao što su patike za rekreaciju ništa ne sme da bude prepušteno slučaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar