Period za saradnju

Vreme koje dolazi očito od nas zahteva navikavanje na neke nove uslove rada, koji, u zavisnosti od ličnih sklonosti, za neke mogu predstavljati degradaciju, a za druge napredak. Svako traži neko svoje parče kolača. Nekome se dopada ono što dobija, nekome se to ne sviđa. Ono što je potrebno u svakom trenutku jeste to da uvek budete spremni (neki bi rekli – da ste rođeni spremni) da odgovorite na svaki izazov koji se može pojaviti pred vama.
Možda vi niste tip osobe koja se može opisati kao ambiciozna, ali je svakako važno da budete izrazito motivisani onim što radite. U suprotnom ne treba ni očekivati postizanje uspeha. I ne treba gubiti živce ukoliko u nekom trenutku budete imali veće probleme od onih koji su očekivani. Ponekad se i iza toga mogu skrivati prijatna iznenađenja. To što vi ponekad nemate takta i strpljenja za svet i osobe oko sebe, ne znači da to treba da postane vaš zaštitni znak. Osobe koje su sklone čestim raspravljanjima ionako retko uspevaju da dobiju ono što su zamislile. Sve vaše nezadovoljstvo, ako ga osećate, treba preusmeriti u nekom drugom pravcu kako biste se lišili energije koja je sve osim pokretačka. Kada uspete da sprovedete to preusmeravanje u delo, situacija obično polako počinje da se sređuje, a uz malo vašeg truda može doći i do sasvim pozitivne kulminacije.
Koliki je tu uticaj osoba kojima je stalo do vas? Verovatno veliki, ali stalna potreba da dobijete dovoljno pažnje i ljubavi od svojih bližnjih nikada neće biti zadovoljena ukoliko u tome preterujete, ako je ne tražite na adekvatan način ili vam nikada nije dosta pažnje šta god da drugi učine za vas. Smanjite svoju hirovitost i povećajte produktivnost. Zašto biste bili naporna osoba kada možete da budete mirni i trpeljivi? Kada postanemo svesni toga da i ljudi oko nas imaju iste ako ne i veće probleme, sve ono što nas muči najednom se učini manje opterećujućim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.