Pokret vas otkriva

Ukoliko samo malo bolje osmotrite situacije u kojima se dvoje ljudi sporazumevaju, doći ćete do zaključka da gestikulacija ponekad otkriva mnogo više nego reči koje se izgovaraju. Zbog toga se često dešava da neke osobe pogrešno protumače sve što ste rekli!

Kako biste bili u stanju da izbegnete slične situacije u bilo kom razgovoru, poslovnom ili privatnom, pa čak i sa svojom partnerkom, nikada nemojte smetnuti s uma pokrete tela. Oni mogu odati sve ono što biste možda želeli da sakrijete u datom trenutku.

Nije retka situacija u kojoj muškarac cupka nogom ispod stola! Iako se to možda radi i nesvesno, mnogi vas zbog toga mogu doživeti kao nervoznu i nestrpljivu osobu. Ukoliko se nalazite na ljubavnom sastanku, vaša izabranica može pomisliti i da ste pomalo nesigurni. Ako jače klatite nogu, sve sumnje postaju još ozbiljnije.

Pravilo je da svog sagovornika uvek gledate u oči. Skretanjem pogleda na prolaznike ili na one koji sede za susednim stolovima ostaviće utisak osobe kojoj je razgovor dosadan. Takođe, može se učiniti da vas ne zanima mnogo šta osoba preko puta vas ima da vam saopšti. Ukoliko još tom prilikom držite prekrštene ruke, postavili ste pravi pravcati odbrambeni mehanizam za svog sagovornika! Ovakav položaj ruku ume neretko da oda i hladnu i rezervisanu osobu. S takvim stavom se teško stiče poverenje drugih. Da ne biste delovali odbojno dok razgovarate s nekim, slobodno se malo razmašite, samo nemojte preterivati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.