U trendu

Pomirenje ili kraj

Ona je otišla vičući: „Upropastio si mi život!“ i zalupila vrata za sobom. Možda je otišla dok ste vi bili na poslu i ostavila kratku poruku sa istim sadržajem. Šta vas posle toga čeka i šta ona najčešće očekuje da uradite? Naravno, sve zavisi od toga da li želite da je vratite.

Samoća ume da bude veoma neprijatna stvar s kojom je samo naizgled lako izboriti se. Malo je onih koji posle iskustva u vezi sa ženom koju su voleli mogu da se raduju činjenici što ubuduće mogu da pojedu sami svoj omiljeni kolač ili da gledaju onoliko fudbalskih utakmica koliko ih ima na svim TV kanalima. Ako posle ozbiljnog razmišljanja shvatite da će vam bez nje biti zaista teško, onda se prisetite da li su vaši odnosi polako zamirali ili ste se rastali uz razbijanje posuđa.

Ratni rastanak, verovali ili ne, ima veće šanse da bude prevaziđen. Ne zovite je pola sata posle rastanka. Muškarci stalno čine tu grešku. Ponekad je potrebno dosta vremena kako biste shvatili da je važnije da spasete odnose nego da branite svoje stavove. Još jedan dobar razlog: ženama treba dati vremena da osete vaše odsustvo. Dajte joj vremena kako bi mogla da uporedi svoj svet „pre vas“ i „posle vas“.

Kada procenite da je prošlo dovoljno vremena za razmišljanje, ne približavajte joj se tako što ćete joj pokloniti skupocen poklon. Najbolje je da joj predložite otvoren i iskren razgovor, ali bez ikakvih aluzija na seks. Takođe, nemojte joj se žaliti, kukati i govoriti plačnim glasom sa puno emocija. Budite jasni, odlučni i ne dozvolite da ona primeti koliko vam je žao samog sebe. Ne dozvolite da vas pretvori u dobrog druga. Ako to predloži, treba joj postaviti ultimatum: ili sve ili ništa.

Može se desiti da se pomirite, ali moguće je i da to bude konačan rastanak. U tom slučaju ne trudite se da je „slučajno“ susretnete, ne gledajte mrko nju i njenog novog dečka, dovedite je u stanje da se pita zašto ste tako dobro raspoloženi. Ne menjajte radikalno svoj imidž i pogledajte oko sebe: gradovi su puni lepih i usamljenih devojaka. Neka od njih čeka baš vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.