Postanite ekspert za telefonske razgovore sa devojkama

Nikada nećete uspeti da razumete žensku opsesiju telefonom i višečasovna čavrljanja? Vreme je da razbijete predrasude kada je telefon u pitanju. Nemojte po svaku cenu bežati što dalje od telefona. Savlađivanje veštine uspešnog razgovaranja telefonom sa pripadnicama suprotnog pola može predstavljati značajnu promenu u vašem životu. Radi se o nečemu što prosečnu vezu može transformisati u fantastičnu. Ukoliko želite da je svojim rečima dirnete pravo u srce, možda bi trebalo da se napokon hrabro uhvatite za tu telefonsku slušalicu. Evo i kako.

Naravno, kada je već zovete, treba da imate nešto značajno ili interesantno da joj kažete. Prihvatljivi razlozi za poziv su: poziv da izađete negde zajedno, pozajmljivanje recepta za musaku, pitanje šta da obučete za zabavu svog šega ili jednostavno želja da izrazite svoje oduševljenje njenom novom frizurom.

Mnoge žene će vam reći da je telefon najintimnije sredstvo komunikacije. Sa druge strane, za muškarce je telefon samo obična sprava. Žene ne koriste telefon samo da bi pozvale taksi ili naručile lazanje. One mogu provesti sate razgovarajući o najintimnijim detaljima iz svog života, o željama, strahovima, traumama iz detinjstva. Sa druge strane, vi verovatno niste spremni da raspravljate o dubokom bolu koji ste osetili kao petogodišnjak kada je kamion udario vašeg Džekija dok je nesrećnik jurio komšijinu mačku. Ipak, potrudite se da budete otvoreniji i da razgovoru dodate emocionalnu notu. Ukoliko u telefonu i dalje vidite samo mehaničku spravu, a ne priručnu, instant ispovedaonicu, psiholozi predlažu da držite u ruci sliku osobe sa kojom razgovarate.

Postavljajte pitanja sa otvorenim odgovorom, a ne ona na koja ona može odgovoriti jednostavnim „da“ ili „ne“. Ukoliko baš želite da se osigurate, osmislite listu spasonosnih sigurnih pitanja koje joj možete postaviti u svakom trenutku. Tako ćete izbeći neprijatne pauze u razgovoru i osigurati se da ipak ona obavi veći deo razgovora. Možete joj postavljati pitanja o njenoj mački i novoj muzičkoj liniji. Izbegavajte pitanja o tome u kakvim je odnosima sa majkom ili ko je momak na misterioznoj slici na njenoj polici. Ukoliko ipak dođete u sitaciju da razgovor krene u lošem smeru, imajte spremno pitanje koje će vas izvući iz nezgodne situacije, na primer, zapitkujte je o njenom čuvenom fantastičnom sosu za špagete. Onda se zavalite i slušajte njene beskrajne filozofske rasprave o domaćem kečapu i maslinovom ulju.

Vreme provedeno u telefonskim razgovorima ne mora biti uzaludno bačeno. Ključna reč je – multitasking. Radite više stvari paralelno. Kupite sebi slušalice koje će vam omogućiti veću slobodu pokreta. Najbolje bi bilo da investirate u bežične slušalice. Zahvaljujući tome moći ćete da cvrkućete sa dotičnom preko telefona dok istovremeno perete sudove, slažete čarape iste boje ili igrate pingpong sa sajber prijateljem sa Novog Zelanda.

Nažalost, nije ni multitasking za svakoga. Ukoliko vam je teško da se istovremeno koncentrišete na sečenje noktiju grickalicom i na telefonski razgovor, onda radije posvetite punu pažnju ovom drugom. Udubite se u ono što devojka sa druge strane žice ima da vam kaže. Sedite, opustite se i – slušajte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.