Prevara – za ili protiv? (2)

Kao i svaki oblik ponašanja, i prevara ima svoja zlatna pravila. Ona postoje najviše zbog toga da posledice učinjene prevare ne bi bile toliko drastične, to jest mahom se vode maksimom „ono što se ne zna, ne može nikoga da povredi“. Ali, čak i pre toga, ukoliko se prepuštate prevari, nikada se ne zaljubljujte. Naravno, to je lakše reći nego ostvariti, ali se trudite da izbegavate prijatne zajedničke aktivnosti poput odlazaka u restorane, bioskope, na izložbe ili romantične vikende. Najbolje je da susreti budu isključivo fizičke prirode.
Važno je da budete iskreni i prema ljubavnici i prema sebi. Njoj nemojte davati lažnu nadu da ćete napustiti suprugu ukoliko to zaista ne nameravate da uradite, a sebi iskreno odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja: Šta je to za čime tragate? Da li želite malo dodatnog uzbuđenja, ili tražite utehu? Možda želite da naterate suprugu da se probudi iz „zimskog sna“? Kada sebi napokon priznate pravi cilj te avanture, možda vam ona i neće biti u tolikoj meri primamljiva. Šta god da radite, trudite se da uvek odgovarate za svoje postupke. Da ponovimo: ljubavnica se ne pojavljuje iz vedra neba. Preljuba je stvar vašeg slobodnog izbora. Stoga uvek imajte na umu mogućnost da prevarena strana sve otkrije i odluči da vas napusti. Pre nego što se upustite u tu uzbudljivu avanturu dobro razmislite da li ste spremni da svoj život izmenite iz korena.
Zlatna pravila podrazumevaju i diskreciju. Izbrišite sve dokaze o neverstvu i nikada se nikome ne poveravajte. Što manje ljudi zna, to bolje za psihičku ravnotežu svih glavnih aktera u drami. Dvostruki život koji vodite zauvek treba da ostane samo vaša tajna. I na kraju – nikada nemojte priznati. Poslovica „Ko priznaje, pola mu se prašta“ nema nikakvog značaja kada je u pitanju prevara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.