Prijatan miris

Poznato je da nekoliko mirisnih kapljica vašeg omiljenog parfema mogu da učine čudo u ostavljanju prvog utiska, u zavođenju, ili onda kada želite da impresionirate nekoga svojom pojavom. Naravno, tih nekoliko kapi ostvariće željeni efekat ukoliko su stavljene na prava mesta. Iz tog razloga svoju omiljenu toaletnu vodu ili parfem ne posipajte i ne prskajte tek onako, bez pravila i reda. Verovali ili ne, za nanošenje mirisnih tečnosti postoje veoma precizna pravila. Ukoliko ih budete poštovali, miris oko vas širiće se čitavog dana, a vaš parfem neće izgubiti ništa od svojih mirisnih nota.
Parfem se stavlja na najtoplije tačke na telu, a to su puls i mesto iza ušiju. Jedna raspršena kapljica parfema poprskana na pregib laktova i unutrašnji pregib kolena okruživaće vas čitav dan. Mirisni sapuni ne prave razliku između znoja i prijatnog mirisa – brišu oba. Ukoliko vaša kolonjska voda brzo vetri, neka podloga za nju bude mirišljavi sapun neke poznate kozmetičke kuće. Međutim, i tu treba biti obazriv. Ponekad se dogodi da mirišljavi sapuni imaju izuzetno jak miris, pa kada posle kupanja njima na sve to dodate i malo svog omiljenog parfema, možete se naći u neugodnoj situaciji, jer je aroma za koju ste bili uvereni da će biti diskretna i mirišljava dovela do sasvim suprotnog efekta. Ukoliko je vaš parfem jedan od jačih, bilo bi dobro da se kupate neutralnim sapunima kako bi vaš miris kasnije došao do punog izražaja.
Ako imate svoj omiljeni parfem i ne menjate ga već godinama, u redu. Ipak, bar se raspitajte da li ista kuća proizvodi i ostala sredstva, poput sapuna, dezodoransa, gela za tuširanje, a sve to s istom mirisnom notom. Pravi izbor je ako je sve što koristite za svoju ličnu higijenu iste mirisne note. Tako ćete odavati utisak osobe sa stilom, neće se mešati različiti mirisi, a i uštedećete znatno na kupovini parfema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.