Promena za promenom

Bez obzira na to koliko ste uspeli da se okružite ljudima koji su vam dragi, pre ili kasnije neki od onih koje ste smatrali prijateljima mogu da postanu prilično naporni i za saradnju i za običnu komunikaciju. Šta vam je potrebno u takvoj situaciji? Da promenite prijatelje? Ne, naravno – potrebni su vam čelični živci da biste izašli na kraj s njima. Možda zvuči surovo, ali je i istinito.
Ako se malo bolje organizujete, možete doći do iznenađujućeg zaključka da su ti dragi ljudi koji su vam bili naporni zapravo sve vreme bili u pravu. Onda vam sleduje pronalaženje pogodne prilike da im uputite izvinjenje; ukoliko su vas živci izdali u nekom trenutku, nema druge. Nemojte prezati od izvinjenja, nemojte se ni dvoumiti. Ako ste pogrešili, priznajte da je tako. Možda su neke vaše lošije osobine kao što je nestrpljenje došle do izražaja, možda ste bili u energetskom minusu, možda ste bili rasejani ili nedovoljno efikasni. Ako je u pitanju osoba koja vam je pravi prijatelj – razumeće vas. Važno je samo da na svakom životnom planu dajete maksimum. A sposobnost da se izgovori jedno jednostavno „izvini“ može da kaže dosta toga o vama.
Budite sigurni da ćete se posle toga osećati bolje. Prevazići ćete sve neprijatnosti i druge moguće konflikte koji bi vas udaljili od osoba do kojih vam je stalo. Na vama je da odlučite da li ćete prihvatiti odgovornost koja će vam doneti dobru reputaciju ili ćete se povući i prepustiti stvar slučaju. Neke stvari jednostavno moraju da se izgovore da bi izazvale određenu promenu. A izvinjenje nije nešto što se podrazumeva. Ako je potrebno da se izgovori, onda samo skupite petlju i recite jedno kratko i iskreno „izvini“. Ne morate da vežbate pred ogledalom. Vrlo je jednostavno i donosi povoljne rezultate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.