Protiv stidljivosti

Urođena stidljivost kod muškaraca može da bude nepremostiva prepreka u zavođenju. Ova „mana“ karakteristična je za mlade osobe, koje nemaju dovoljno samopouzdanja. Ipak, ne pate samo oni od stidljivosti. Ako ste se rodili s tom osobinom, biće gotovo nemoguće da je se u potpunosti rešite, ali ono što sigurno možete da izvedete jeste da je svedete na najmanju moguću meru. Vredi probati – komunikacija korak po korak, držanje u realnosti i na kraju, čak i ako dobijete „korpu“ – ona nije ni prva ni poslednja.
Stidljivost se često javlja kao posledica straha od toga da ćemo biti odbijeni ili čak ismejani od strane osobe koja nam se sviđa. Samopouzdanje će se najbrže povratiti ukoliko se veština komunikacije vežba sa ženama koje su oko nas, bilo da su u pitanju drugarice, rođake ili poznanice. Saznanja o suprotnom polu nikako ne mogu da škode. Uspešni zavodnici znaju da se žensko srce osvaja korak po korak. Za početak je dovoljan osmeh, zatim pokušaj da se privuče njena pažnja prijatnim razgovorom ili duhovitim opaskama. Najvažnije je osetiti onaj pravi trenutak kada treba stupiti u akciju. Naravno, niko nije idealan, pa ni osoba koja vam se sviđa. Zato nema razloga da je smatrate vrednijom od vas ili nekom vrstom „premije“ pošto na taj način potcenjujete sebe. Žene je uvek dobro posmatrati kroz njihove vrline, ali i mane.
Za razliku od nas, žene obožavaju da daju dvosmislene odgovore. Umesto „da“ ili „ne“ pre ćete čuti „možda“ ili „ne znam“. To, međutim, ne znači da dama nije zainteresovana za vas i da posle takvih odgovora treba da odustanete od nje. Naprotiv, možda baš želi da proveri koliko vam je stalo do nje tako što vas pecka rečima, provocira ili odbija uz osmeh. A čak i ako je došlo do odbijanja, treba imati na umu da su porazi, kao i pobede, sastavni deo života. Ne možete očekivati da svakog puta šarmirate osobu koja vam se sviđa. To ne znači da nemate šarma niti da niste privlačni, već samo pokazuje da niste po njenom ukusu. A ukusi se razlikuju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.