Prvi sastanak (1)

Prvi minuti prvog sastanka pokazuju smer susreta i uvek su impresivni, budući da ih i muškarci i žene uvek doživljavaju kao veliki skok u nepoznato. Svi imaju tremu na prvom sastanku i niko ne može da predvidi šta će se dogoditi. Da li uvek treba biti spreman za sva moguća iznenađenja? Naravno, to se podrazumeva, čak i onda kada se ništa ne podrazumeva.
Jasno je da pre prvog sastanka svi imaju neodređenu, maglovitu predstavu o osobi s kojom treba da se sretnu. Međutim, koliko god mi imali iskustva, uvek je tu ono pitanje: kako probiti led? Dobro bi bilo u tom trenutku imati na umu da blagu nelagodnost ne osećamo samo mi već da se na isti ili sličan način oseća i druga strana. Zato valja revitalizovati situaciju. Na kraju krajeva, nije u pitanju život ili smrt nego samo prvi sastanak. Za prvi sastanak scenario dešavanja se piše vrlo pažljivo, i to u četiri ruke (da se ne lažemo, i vi i ona jednako učestvujete u tome) i logično je da se svi pitamo kako da sreću usmerimo baš prema sebi. Nema tu velike psihologije, stvari idu svojim prirodnim putem.
Šta je prva dilema s kojom se susrećemo? Da se opet ne lažemo, iako odelo ne čini čoveka, prva stvar koja nas muči jeste oblačenje. Velika dilema. Da li će ona odabrati neku blago erotizovanu varijantu, i kako odgovoriti na njenu „boju“? Da li po ceo dan treba prevrtati po ormanu u potrazi za pravom kombinacijom, ili otići do prodavnice i kupiti nešto novo? Ili bez imalo ustručavanja otići na sastanak onako kako se inače odevate?
Na kraju krajeva, svejedno je za koju ćemo se varijantu opredeliti, važno je samo da izgledamo sveže i negovano. Izborom garderobe treba da pokažemo da smo se potrudili, ali ne i da smo se potpuno izmenili, toliko da izgubimo prirodnost. Na kraju se sve uvek svede na to – sačuvati prirodnost, zbog koje je do prvog sastanka uopšte i došlo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.