Ritam srca

Žene se od iskona bore za prava koja su na početku bila bogom dana samo muškarcima i traže za to potvrdu na papiru. Tako one danas imaju i svoj dan – 8. mart; to valjda znači da svi ostali dani pripadaju nama muškarcima. Možda sve to ipak ima veze sa nekim drugim stvarima.

Devojke vole poklone. Potrebna im je pažnja, i to mnogo više nego što je bila potrebna bilo kom pravom muškarcu. Većina devojaka doživljava Dan žena kao bitan dan iako to u javnosti ne govore glasno. Euforija ipak postoji. Tada se na neki način ocenjuje i potvrđuje njihova ženstvenost, njihova osobenost, jednom rečju – kompletna ličnost koja ih čini ženama. Za taj dan se verovatno tajno kupaju u mleku poput Kleopatre, koriste eterična ulja i osvežavaju se egzotičnim mirisima koji partnera treba da dovedu do ludila. Kada se to uzme u obzir, ne treba se čuditi ako se ona od boginje pretvori u zmiju ukoliko njen muškarac zaboravi da joj spomene njen dan, makar i u šali.

Muškarci se zaista trude da između gledanja fudbalskih utakmica, ispijanja piva i popunjavanja tiketa u kladionici uvrste negde i događaj koji je pojedinim ženama toliko bitan. Većina će taj dan provesti u ženskom društvu, bilo da su u pitanju njihove devojke, sestre, majke ili drugarice. Poklanjaju im osmehe, iskrene poljupce i poneki cvet; nekada to rade zaljubljeno, nekada porodičnih obzira radi, a nekada samo kurtoazno. Ima i onih koji baš vole da se otvore, pa poklanjaju stvari skuplje od pažnje i cveća.

Svako reaguje na sebi svojstven način i samo od vas i načina na koji ćete plasirati svoju pažnju zavisi da li će vam trebati zlatni dvorac ili jednostavna kutija šibica. Važno je da imate na umu kako je vreme koje provodite sa njom najdragocenije i najvrednije, i to niko ne može da vam oduzme. Ma koliko se hvalile da su emancipovane, što zaista i jesu u najvećem broju slučajeva, nijedna od njih jednostavno nije imuna na pažnju i lepe reči.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.