U trendu

Ovo je erotska zabava miliona

Zvanična medicina je veoma dugo ignorisala i čak oštro osuđivala posezanje za sopstvenim polnim organom. Publikovane su čak i teorije da je masturbacija osnovni uzrok mentalnih bolesti i orgoman greh koji treba izbegavati kao kugu. Pisalo se i da gubitak semene tečnosti prilikom masturbacije ozbiljno narušava zdravlje muškarca. Dakle, masturbacija je posmatrana kao izuzetno štetna. Bilo je čak i priča da taj čin dovodi do ludila i da izaziva velike crne podočnjake! Na taj način su strah i krivica usađivani kod mladića od ranih godina.

Savremeni fiziolozi, srećom, dopuštaju da već od puberteta masturbacija predstavlja normalan oblik seksualnog života, jer nadražaji koji dolaze iz genitalija ne mogu drugačije prestati. Razume se, to ne znači da sve pubertetlije onanišu. Da li će to neko upražnjavati ili ne zavisi od nagonskog potencijala, kao i od odnosa porodice prema seksualnosti.

Doktori smatraju da je masturbacija izvor zadovoljstva, faktor smanjivanja mnogih tenzija, metoda spoznaje sopstvenog tela, potencijala koje ono ima i, sve u svemu, zdrava praksa. Svesno odricanje od masturbacije zbog lažnog morala smatra se mazohističkim i staromodnim.

Iako se smatra da masturbacija nije štetna, čak se i u stručnoj literaturi može pročitati da postoji određen osećaj krivice i sramote koji pogađa milione ljudi, naročito adolescente i tinejdžere. Uzrok tog osećaja najčešće leži u religioznim ili moralnim normama u vezi sa seksom.

Na kraju, poruka ipak glasi – ne brinite. Gotovo da niko više ne shvata masturbaciju kao seksualnu aktivnost niže vrste. Priča da je samozadovoljavanje sebičan akt nezrelog čoveka ili loša zamena za „pravi“ seksualni odnos konačno je otišla u istoriju. Masturbacija je danas postala erotska zabava miliona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.