U trendu

Snaga odevanja

Postoji veoma mnogo razloga da se veruje u snagu odevanja. Ako pažljivo odaberemo svoju svakodnevnu "uniformu", pruža nam se prilika da se transformišemo u onakvog muškarca kakav želimo da budemo. Garderoba je izuzetno važna, ma koliko verovali u izreku da odelo ne čini čoveka. Ona nam pomaže da se u trenutku, poput glumaca koji probaju kostim za film ili za predstavu, prebacimo u dati lik kroz hod i način govora. Kada nosimo nešto što nam se dopada i u čemu se osećamo privlačno, poprimimo i takve osobine. To je od presudnog značaja. Stvar je u samopouzdanju. Za većinu muškaraca, ženska tačka gledanja je jako važna kada je odevanje u pitanju. Neki od nas su čak potpuno nesposobni kada treba da se odabere odeća. A pažnju žena privući će pre onaj koji s tim odabirom ima problema, nego onaj koji se previše trudi da izgleda moderno…
Biti ležerno obučen ne znači biti lenj. Postoje košulje koje nisu plave i pantalone koje nisu kaki boje. Šta to znači? To znači da treba uneti malo kreativnosti u svoj orman: poneki džemper s teksturom, jaka boja, upadljiv sat; osloboditi se falti na pantalonama; investirati u nekoliko jednobojnih košulja ili džempera od kašmira sa "V" izrezom na kopčanje… Mogućnosti ima toliko mnogo kada je stil odevanja u pitanju. Nemojte se čak ni pitati šta da obučete. Bez mnogo muke napravite balans između "opuštenog" i "sređenog" izgleda. U tome od velike pomoći može da bude neki kožni sako u kombinaciji s farmerkama. Naravno, izbor cipela je ključan. Efekat onoga što nosimo na sebi uvek može da bude pokvaren ako nosimo staromodne, iznošene cipele. Ako žene o tome vode računa, a vode, onda nam nema druge – moramo i mi da se potrudimo.
Što se tiče nošenja odela, tu su stvari prilično jasne. Skupo odelo koje nije dobro sašiveno uvek će izgledati jeftino, a ono koje nije toliko skupo, a dobro stoji, izgladaće skuplje nego što stvarno jeste. Ovde ključnu ulogu igra njeno veličanstvo kravata. Ona je i detalj, ali i trenutno obeležje muškarca koji je u odelu. Zbog toga je uvek treba pažljivo birati i nikada na njoj ne treba štedeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.