Spavate li sa nekim?

Spavanje je pojam koji može da se široko tumači: spavate, pa se dobro naspavate – u redu; niste dovoljno spavali, pa ste neispavani i umorni – i to je u redu. Međutim, kada kažete da ste spavali s „nekom“, stvari više nisu tako bezazlene. Možda ipak jesu? Ima li bezazlenijeg stanja od spavanja? Čoveku koji spava isključena je svest; on je smiren, leži i nema nikakve akcije. Ipak, iz nekog razloga odabrali smo baš to stanje da bismo ilustrovali seksualni odnos između dve osobe.

Tim pojmom pokušavaju da se smekšaju posledice koje bi mogle da proisteknu iz sumnje ili priče da je neko imao seksualni odnos s nekim. Izbegavaju se konkretni glagoli, koji daleko realnije oslikavaju sliku na terenu.

Muškarci tu treba da budu posebno obazrivi, jer ako „prespavaju“ u partnerkinom krevetu bez seksualnih aktivnosti, to zaista može da dovede do metamorfoze u seksualne spavače. Seks podrazumeva sve osim spavanja. U seksu je spavanje zabranjeno: prvo seks, a posle spavanje, i to kao posledica fizičkog, a ne psihičkog zamora. Najgora situacija koja bi mogla da vam se dogodi jeste to da prespavate sve vreme koje bi moglo da se upotrebi za seks.

Razne stvari mogu da vas pretvore u seksualne spavače: televizija, računari, mobilni telefoni preko kojih se vode dugi razgovori i, uopšte, sve ostale neseksualne stvari kojima smo svakodnevno izloženi. Imajte uvek na umu da krevet ne bi smeo da vam služi kao pričaonica već isključivo i samo kao radionica. Seks je po svim svojim zakonitostima isključiv fenomen.

On mora to da bude i ne sme da trpi uslovljavanja od kojih, ako ih ima, i potiče većina problema. Ako se seks shvati isključivo, totalitarno, fokusirano i bez alternative, on daje pune rezultate bez obzira na vrstu kreveta, stava ili podloge, a spavači postaju vredniji, budniji i aktivniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.