U trendu

Sportski duh

Svakog dana, na poslu ili kod kuće, sport mora da bude nezaobilazna tema. Međutim, dok neki od nas koriste svaki slobodni trenutak za rekreaciju, neki drugi radije „vežbaju“ samo ispred televizijskog ekrana. Ni jednima ni drugima se ne može zameriti. U sportu se uživa i ako ste učesnik i ako ste samo posmatrač. Kakav je vaš odnos prema sportu? Da li je sport za vas najveće uživanje (dobro, ne veće od seksa), ili mislite da je to ipak mučenje? Bavite li se sportom zato što volite da se takmičite, radi održavanja kondicije, ili da biste udovoljili prijateljima s kojima se rekreirate jednom nedeljno?
Upornost i istrajnost su lepe osobine, ali nema svako od nas mentalnu snagu šampiona. Međutim, ako uživate u sportu, ako volite igru i takmičenje, ako volite da prevazilazite svoje granice i da pokazujete drugima da ste najbolji, očito da negde u vama čuči šampionski duh. Pošto već niste profesionalni sportista, valjalo bi samo povesti računa o tome da se ne iscrpljujete na terenu. Sačuvajte malo snage i za druge aktivnosti pošto je moderan život već sam po sebi prilično stresan i naporan. Održavanje kondicije na zadovoljavajućem nivou trebalo bi da bude neka vrsta umerenog odnosa prema sportskim aktivnostima. Sport treba da ima važno mesto u našim životima jer nam pomaže da fizički i mentalno budemo snažniji. U zdravom telu – zdrav duh; taj moto nije smišljen bez razloga.
Fizička aktivnost ne može da nam ne prija. Dobro je da se fizički trošimo jer se na taj način najlakše oslobađamo toksina i negativne energije. Zdrav odnos prema sopstvenom telu najbolja je zdravstvena preventiva. Nema veze ako niste neki sportista u duši, ni vikend sportisti nisu za potcenjivanje. U tim seansama jedanput nedeljno takođe se zatežu mišići, očuvava se vitka linija, održavaju se prijateljstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.