U trendu

Šta izbeći na poslovnom, a šta na privatnom planu?

Ukoliko imate neke ideje koje ste dobro razradili i koje ste promišljeno osmislili, trudite se da ih ubrzanim tempom sprovedete u delo. Ma gde bili, na odmoru, kod kuće ili u kancelariji, razmišljajte o idejama koje ćete moći uspešno da realizujete. Veliku podršku možete da imate od svojih najbližih, ali i ne mora da bude tako. To ipak ne treba da vas deprimira, vi sami sebe najbolje poznajete i znate šta treba učiniti. Ako treba da eliminišete konkurenciju koja vam pravi ozbiljne poslovne probleme, neka bude tako. Nemojte čekati da oni eliminišu vas.

U poslovnim očekivanjima nezgodno je to što ona ponekad, zbog svoje glomaznosti, mogu da bace u drugi plan sva dešavanja na drugim frontovima, a najpre na emotivnom. Ako zbog svojih poslovnih obaveza ne primećujete pažnju koja je potrebna voljenoj osobi, možda je krajnje vreme da preusmerite svoja očekivanja, to jest da svoja poslovna očekivanja stavite u drugi plan kako biste ispunili očekivanja osobe koja vas voli. Očekivanja su uvek dvosmerna ulica. Možda ste vi okupirani svojim poslovima, dok vaša draga želi da odete na neko romantično putovanje. Da li je moguće pronaći kompromis koji će vas oboje zadovoljiti? Naravno da jeste, ali je potrebno da kompromis bude načinjen s obe stane.

Sve to može da zazvuči komplikovano, ali zar to nije slučaj sa svakim dvoumljenjem? Ono što treba izbeći jeste prezauzetost (na poslovnom planu) i posesivnost (na privatnom). Negde između ta dva ekstrema, koje kao i sve druge ekstreme treba izbegavati, treba potražiti rešenje za postizanje hramonije. A harmonija se može postići prevazilaženjem nesuglasica. Potrebno je samo da s obe strane postoje adekvatna ulaganja da se rasprave prevaziđu i da na taj način bude iskorišćena ona dobra strana razmirica, kada jedni druge suočavamo s istinama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.