Šta je lepo?

Svakoga ponekad obuzme želja da radikalno promeni svoj izgled. Dešava se to i muškarcima i ženama. Žene možda imaju više izbora u onome što mogu da promene, ali ni mi ne zaostajemo za njima. Ne možemo da promenimo način šminkanja, ali možemo da promenimo frizuru, stil odevanja… U vremenu u kojem živimo može se i više od toga, ali sada nećemo o muškarcima koji vole da promene i šminku koju koriste. Zadržimo pravu meru testosterona. Uz tu meru, postavite sebi pitanje šta ste sve spremni da uradite kako biste promenili svoj izgled. U stvari, da li ste zadovoljni svojim izgledom, ili biste ipak radije promenili apsolutno sve?

Ne bi trebalo zanemariti stav da lepota dolazi iznutra i da srdačan osmeh i dobro raspoloženje ostavljaju mnogo jači utisak nego pravilne crte lica ili savršene proporcije tela. Najbolje je da sebe prihvatite takvog kakav ste i da vam krupne promene na izgledu i ne padaju na pamet samo zbog toga da biste sebi u ogledalu izgledali lepše. Ako će vas promena ispuniti iznutra, onda u redu. Međutim, menjati se samo zarad estetike? Takve promene, na sreću, padaju na pamet samo slabijem polu. To što niste spremni na rizike slične vrste ne znači da zanemarujete svoj izgled. Možete biti negovani i možete pratiti modu, ali nemojte to raditi tek tako. Ako moda postane sama sebi svrha, onda svrhe i nema. Ovo, naravno, ženama nikad ne pada napamet.

Ipak ne treba da vas napušta osećanje da je dobar izgled na neki način preduslov za sreću. Međutim, ne onaj izgled koji se dopada svima, nego onaj koji se na prvom mestu dopada vama. Nerazumno je biti muškarac i spadati u grupu ljudi koja bi volela da zaustavi proces starenja i da večno ostane mlada i lepa. Takve koještarije prepustite Dejvidu Bekamu i njegovoj ekipi metroseksualnih muškaraca, koji bi da ostanu najlepši celog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.