U trendu

Stručnjaci otkrili koliko muškarci mogu da izdrže bez seksa: Kad se nađu u krizi, posežu za ovim rešenjem

Redovni polni odnosi imaju brojne prednosti za zdravlje muškaraca i žena. Iako mnogi žive u uverenju da muškarci imaju veću potrebu za seksom, moderna vremena su dokazala da i žene imaju izraženi libido, ponekad čak i veći od muškog.

Šta struka kaže

Jedno istraživanje obuhvatilo je muškarce između 20 i 40 godina, koji su se otvoreno izjašnjavali o svojim iskustvima vezanim za intimni život. Naučno je dokazano da ni muškarci ni žene ne preživljavaju bez osnovnih ljudskih potreba, a to su hrana, voda, san i slično.

Prepuštanje libidu nije nužno za preživljavanje. Kontrolisanje libida počinje već oko druge godine, tako da to odrasloj osobi ne bi trebalo da bude nimalo teško jer ljudi ne umiru bez polnih odnosa. Međutim, ono što je važno je to da se spermatozoidi s „isteklim rokom trajanja“ u testisima moraju s vremena na vreme ukloniti.

„Telo koje ejakulira ‘stare’ spermatozoide nema nikakve veze sa polnim odnosom. Telo će često odlučiti da to radi tokom spavanja dok se odvijaju drugi procesi čišćenja i lečenja pa pravi odnos nije potreban“, rekli su naučnici, a prenosi Net.hr.

Koliko muškarci izdrže bez seksa

Svi veruju da pripadnici jačeg pola ne mogu dugo bez seksa.

„Muškarci nisu napaljeniji od žena, ali nam ceo život govore da želimo da imamo polne odnose nekoliko puta dnevno. Imam 38 godina i samac sam od svoje 22. Kunem se, imao sam samo 22 godine kada sam imao svoju poslednju devojku. Od tada sam samo razmišljao o seksu, ali sam bio zadovoljan i relaksiran jer sam pronašao načine da zamenim snošaj. Da budem iskren, iz nekog razloga zapravo dobijam više intimnog zadovoljstva kod masturbiranja nego kod stvarnog odnosa. Za mene je masturbacija intenzivniji osećaj u kojem više uživam. I seks je bio dobar, ali je bio slabijeg intenziteta u odnosu na onaj osećaj eksplozivnog vrhunca koji dobijam isključivo masturbacijom. Tokom seksa bi mi trebalo 10-20 minuta da osetim bilo kakvu reakciju kod nadolazećeg orgazma, dok taj osećaj dobijem pet minuta nakon što počnem da masturbiram, što mislim da je puno bolje“, napisao je jedan čovek koji je bio deo istraživanja.

Drugi je imao sličan stav o samozadovoljavanju: „Masturbacija mi je skrenula pažnju sa žena i mislim da sam zbog toga uspeo ostati dugo da ostanem sam, bez veze. Iskreno, ako sam ovoliko dugo izdržao bez devojke, 100 posto sam siguran da mogu provesti ostatak života bez partnerke i veze pa ću biti prilično dobro ako to odaberem. Da, muškarci mogu bez odnosa dugo vremena. Iako nisam siguran koliko je bio najduži period bez njega, mogu reći da su od dva do šest meseci bez ejakulacije u redu. Sada većina muškaraca psihički pati u apstinenciji. Želja je mentalni proces i potrebno je mnogo discipline da bi se ona prevladala.“

Ipak, stručnjaci naglašavaju da i preterana masturbacija nije zdrava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar