Teret seksualnog uspeha (1)

Ma koliko se trudio da pred svetom održava mačo imidž, u svakom muškarcu čuči potajni strah od toga da nije zadovoljio, da su svi ostali muškarci uspešniji i bolji ljubavnici od njega. Neko to priznaje sebi, neko ne. Čak i kad je to istina, ne treba se prepuštati malodušnosti. Nikad nije kasno za pretvaranje u pravog senzualnog ljubavnika. Za to vam treba strpljenje, upornost i inteligencija – erotska inteligencija!

Jedan od najčešćih muških strahova svakako jeste taj da će zakazati prilikom seksualnog odnosa. U tom nepodnošljivom stanju drži nas pre svega strah od dominantnih, prividno nezavisnih žena, koje je teško zadovoljiti. Za početak, trebalo bi znati da gotovo nema muškarca kojem se nije dogodilo da jednostavno ne može da odgovori seksualnom zadatku koji je postavljen pred njega. Moguće je da smo postali manje sigurni u sebe otkako žene postavljaju veće zahteve i traže partnerske odnose direktnije nego ikada pre. Previše i mi zahtevamo od sebe, pa onda nije čudo ako se dogodi da zakažemo. Razlog tome, još jednom, jesu žene, koje u nama istovremeno izazivaju divljenje, neodoljivu privlačnost, zavist, ali i strah. Njihovi pogledi su izazivački i ispitivački. Nemojte se osetiti loše ako pomislite da je svet postavljen naglavačke kada su muškarci postali seksualni objekti!

Mada vam ona izgleda kao anđeo, setite se Rilkeove izjave da je svaki anđeo zastrašujući. Žene su danas lovci, a muškarci njihov plen. Zbog toga im na usnama sve češće titra pobednički osmeh kojem malo koji muškarac može da odoli. Međutim, i pored neverovatne seksualne aktivnosti koju pokazuju savremene žene, čitava stvar može da bude kontraproduktivna. Njihov tempo preti da ubije mušku potenciju. One žele da dožive po nekoliko orgazama i nije ih briga da li će muškarci doživeti orgazam uopšte. Ukoliko se posle takvog odnosa nađete slomljeni na krevetu, znajte da ništa ne pogađa mušku sujetu kao potencijalna sumnja da je možda ispao mlakonja. Tom osećanju nikada nemojte dozvoliti da dominira vama, bez obzira na seksualni učinak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.