U trendu

Trening pod mlazom za 10 minuta

Nije potrebno objašnjavati koliko vremena se štedi ako vežbate pod tušem. To vam je poznato još iz perioda puberteta.

Trening pod tušem uštedeće vam mnogo truda, a pranje veša da i ne pominjemo. Različiti metodi istezanja i jačanja mišića dobar su način da radite dve stvari istovremeno. Možete ih raditi svakog jutra, onim danima kada nemate vremena za teretanu, ili posle teretane, da biste ublažili upalu mišića. Samo se držite pravila: voda treba da bude mlaka a tuširanje ne treba da traje duže od deset minuta. Da se ne biste opasnije povredili, obezbedite podlogu koja nije klizava.

Jedna od najboljih jutarnjih vežbi je istezanje kičme. Ono nam pomaže da izdužimo mišiće kičme, koji se skraćuju prilikom spavanja u sklupčanom položaju. Naslonite se na zid rukama, potisnite kukove unapred sve dok ne osetite prijatno istezanje u grudima i leđima. Zatim se okrenite ka tušu, ispružite ruke, a dlanove oslonite na zid. Blago savijte ramena i pustite da vam kukovi krenu napred, dok vam leđa ne budu prijatno izvijena. Zatim se uspravite i zakoračite desnom nogom unazad. Ne dižite tabane s poda, a desni list i tetivu istegnite tako što ćete se nagnuti ka zidu. Ostanite u tom položaju petnaestak sekundi. Svakodnevno istezanje listova i zadnjih loža preduprediće bolove u krstima i cepanje Ahilove pete, dva izuzetno bolna stanja koja vrlo teško prolaze.

Da biste ojačali bicepse, možete se poslužiti i podizanjem imaginarnog tereta. Dovoljno je da, dok ste pod toplim mlazom vode iz tuša, stegnete pesnice i intenzivno savijate bicepse nekih petnaestak sekundi. Opustite se malo, a zatim probajte opet. Ostatak vremena za tuširanje posvetite šamponiranju kose i tela, zatim se dobro osušite, ako treba da „padne“ brijanje, obavezno to obavite, i onda tako revitalizovani krenite u nove radne pobede.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar