Upoznajte sebe

Život nam previše često postavlja zadatke koje ne možemo lako da rešimo iako to jako želimo. Kako zgrabiti zvezdu sreće koja će nam u život doneti malo zrno sreće, makar i kratkotrajne, i tako dugo očekivanu harmoniju? Bilo koje književno delo može da pruži mnogo teorijskih, ali i praktičnih smernica koje će vam pomoći u životu. Na mnoge od njih možda niste obratili pažnju, a neke ćete sigurno prepoznati u životu. Od Bude do Prusta kroz ideje i misli osvetljava se put ka smislu života.

U toj spoznaji shvatićete da svi odgovori već postoje, samo ih treba potražiti i shvatiti. U trenucima dokolice i najvećeg opuštanja možda ni vama neće biti teško da u sebi otkrijete put majstora. Lagano uplovite u svet misli, a potom osmislite odgovarajuću akciju kada bude došao pravi trenutak za to…

Ko poznaje druge, taj je pametan, ko poznaje sebe, taj je mudar; ko pobeđuje druge, snažan je, ko pobedi sebe, jak je; ko ide napred, ima volju; ko je zadovoljan, bogat je; ko ne gubi tlo pod nogama, ima večnost u rukama; ko se ne preda smrti, živeće. Sve to zvuči kristalno jasno. Najpre moramo da upoznamo sebe da bismo u pravom svetlu sagledali druge. Kada se krene putem samopouzdanja, čovek mora biti uporan i ambiciozan, jer će samo tako dostići punu harmoniju. Pored toga, morate usaglasiti svoje želje i ciljeve sa svojim mogućnostima, a preduslov za to je dovoljno poznavanje sopstvenih snaga i moći. Samo tako dela postaju odraz mudrosti i snage, a ne beskorisno puvanje u prazno.

Na kraju krajeva, najbolji put ka otkriću čoveka nećete pronaći u putovanjima po stranim zemljama, već u drugačijem pogledu na zemlju u kojoj ste. Nekada nam je na tom putu dovoljan samo jedan putokaz u vidu iskustva koje se tiče ljubavi, sreće ili uspeha. Međutim, za svaku pravu priču moramo da se pomučimo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.