Uskladite stas i kroj

Lepo vreme neće vam uvek biti prijatelj, ma koliko vi uživali u njemu. Tokom zimskog perioda nabacili ste koji kilogram i sve je bilo u redu dok su kabaste vunene stvari sakrivale probleme sa kilažom koji su se pojavljivali. Međutim, sada stiže leto i u najskorije vreme moraćete da uskladite svoj stas sa odećom koju nosite, što se posebno preporučuje pri izboru odela. Klasično crno odelo od tvida ili možda od somota? Bez obzira na model za koji ćete se odlučiti ovog proleća, obratite pažnju na to kako u njemu izgledate.

Iako je ove sezone većina kreatora dala primat boji i materijalu, sakoima i pantalonama u svim nijansama zelene i braon boje, nežnoplavoj, sivoj i crnoj, nemojte ih kupovati impulsivno. Ono što kreatori preporučuju ponekad zaista dobro stoji samo na manekenima. Šta onda treba uraditi?

Ako kupujete pantalone, pojas treba da vam bude izuzetno udoban. Da biste to proverili, obucite ih i ukoliko oko struka ima toliko prostora da mogu da stanu dva prsta, udobnost je zagarantovana. Zatim, obratite pažnju na faltice, jer one bolje pristaju punijim, dok će manšete bolje stajati visokim muškarcima. Što se tiče dužine nogavica, poželjno je da dosežu ispod članka i da lagano padaju na cipele.

Kada je u pitanju izbor sakoa, imate dve mogućnosti: sa jednim ili sa dva reda kopčanja. Iako se dvoredni klasični sakoi vraćaju u modu, oni ipak bolje pristaju starijim muškarcima. Bez obzira na to, za koji god da se odlučite, vodite računa da ležerno pada preko stomaka. Kragna ne bi smela da bude veća od kragne koju imate na košulji. Obučete li sako sa dužim rukavima ili, što je još gore, sa kraćim, izgledaćete u najmanju ruku neuredno. Rukavi moraju dosezati do vrhova savijenih prstiju. Udobnost gornjeg dela odela proverite tako što ćete se sagnuti i dohvatiti nešto sa poda. Kada sve to proverite, platite račun i krenite moderni u grad ili na poslovni sastanak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.