najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Uspeti ili raskinuti

Rani dani jedne veze mogu biti sjajni. Ispravka – rani dani veze mahom su uvek sjajni, ali se mogu pokazati i kao potencijalno opasni ako se ne izbegnu izvesne klopke. Dok hemija traje, možemo da pričamo i o sendvičima sa sirom. Smejemo se kao ludi, spremni smo da provodimo sate jedni s drugima. A onda se jednog dana stresemo kada ona suptilno “nabaci” svoje namere o zajedničkoj budućnosti. A mi? Mi smo, naravno, nemi.

Pokušavamo da promenimo temu. Vrpoljimo se u stolici. Smišljamo taktiku kako da se izvučemo iz situacije pošto nam je najednom postalo sumnjivo da li treba da ostanemo u toj vezi.

Umesto da panično pobegnete ili da započnete priču koja će podgrevati njene nade, kupite joj vrhunsku soničnu četkicu za zube koja će biti samo u vašem stanu. Zvuči blesavo, ali može da upali. To joj pokazuje da je želite u svom okruženju neko vreme. Ukoliko vam se ona požali na mane na svom telu, najsigurnije rešenje je da se i vi njoj odmah požalite na svoje. Previše ili premalo reči može da uključi alarm za odbojnost – sasvim suprotan efekat od onog koji želimo da postignemo.

Zato je uvek dobro imati meru u svemu što radimo. Ništa nije odbijajuće ako smo u celosti zainteresovani za osobu s kojom smo u vezi. Uključite se u neku vrstu terapije kao iz vrtića: nakon što vam je ona pokazala sebe, uzvratite joj uslugu i smehom oterajte svaki vid treme ili nelagodnosti.

A šta kada na teren izađe naša nesigurnost? Izađemo u grad i sretnemo njenog bivšeg, koji (prokletstvo!) izgleda kao Bred Pit ili čak i bolje. Za početak, dajte prostora i sebi i njoj. Idite da kupite piće. Kada se vratite, već ste napravili dovoljan otklon da njenog bivšeg tretirate kao kolegu. Kasnije je možete pitati da li u toj priči postoje još neke varnice, ali ne zato što ste ljubomorni nego zato što volite da sve karte budu otvorene. Ona će ceniti pokazano samopouzdanje i iskrenost.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike