najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vikend uživanje

Znate i sami: tokom vikenda nam je sve dozvoljeno. U tome i jesu njegova čar i lepota. Zbog toga ga tako željno iščekujemo. Samo jedna stvar ne bi smela da nam se desi dok traju ta dva dana koja nas dele od nove serije povratka u kolotečinu – da ga upropastimo pretencioznim očekivanjima. Savremeni muškarac pati od hroničnog nedostataka vremena. Ukoliko ga obaveze i često vrlo monolitan tempo nisu sasvim poklopili, on još uvek savršeno dobro zna šta želi. I neretko se, dok traju radni dani, kući vraća isfrustriran jer mu je vreme prosto iskliznulo iz ruke. Ali, zato je tu vikend.
Vikend je predviđen i za viđanje s prijateljima, i za izlazak u grad, i za efektan trening, i za nove filmske naslove, i za predavanje dokolici – koja, da bi bila prava (dakle, kreativna i podsticajna), podrazumeva potpunu eliminaciju bilo kakvog rada – i za uživanje s lepšom polovinom ili za potragu za istinom, što svakako nije na poslednjem mestu. Scenario dostojan šampiona. Krajnji rezultati? Zvuči ironično, ali kada se sa svim tim stavkama poređanim na lageru probudite u subotu ujutru, utisak je samo jedan – od vikenda ste napravili radni dan. Tempo je jurnjava, stil je nervoza i ubrzanje, a učinak je nikakav. Uveče ste ponovo potpuno smoždeni. A to je poslednje što ste nameravali da priuštite sebi.
Iz silne potrebe da ne propustimo vreme za uživanje, od uživanja nam ponekad ostane samo mrtvo slovo na papiru. Kako iskoristiti vikend do maksimuma kada to nije lekcija koja se uči u školi? Svako od nas ima neki svoj idealan koncept, ali je za sve savet isti: umesto da se zamarate, trudite se da se igrate. Vreme koje nam je dato za odmor i relaksaciju ne treba opterećivati novim obavezama, ma koliko one bile prijatne. Ukoliko ih posmatramo kao nešto što se po svaku cenu mora uraditi, one prestaju to da budu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike