U trendu

Za dobru formu

Mnoge sitnice iz svakodnevnog života mogu nam otkriti koliko vremena posvećujemo svojoj telesnoj formi. Koliko vremena tokom dana provodite u pešačenju? Da li zovete lift kada idete do prvog sprata? Kako najčešće provodite vikend? Spavate, odmarate se, gledate televiziju, čitate knjige, kafenišete s prijateljima, ili ste ipak pre za to da isplanirate neku iscrpljujuću fizičku aktivnost? Ono što nas najčešće iznenadi kada sumiramo svoje ponašanje jeste to da svom izgledu ne posvećujemo dovoljno vremena. Zato često moramo da se suočimo s tim da nam kondicija nije na zavidnom nivou.
Niko vam neće prebacivati ukoliko ste veliki gurman koji se trudi da uvek bude opušten, ali rekreaciju ne treba doživljavati kao pravu torturu. A ponekad nije toliko dobro davati veliku prednost umnom radu naspram fizičkog. Bez obzira na to koliko vas mentalni napori inspirišu da radite dalje, ako želite da sačuvate zdravlje, morate u svoj raspored da uvrstite i vežbanje. Ukoliko baš niste u formi, za početak će vam dobro doći aktivnosti manjeg intenziteta, kao što su duge šetnje ili plivanje. Najgore je ako ste od onih koji nemaju meru – ili žestoko vežbaju ili su potpuno pasivni. Čekaju da se ugoje pa onda velikim naporima dovode liniju pod konac, a zatim se opet opuštaju. Taj tempo može da ugrozi zdravlje, zato i jeste dobro vežbati u redovnim intervalima.
Ukoliko ne sprovodite umerene vežbe, preti vam opasnost koja je gora od potpune pasivizacije, a to je postizanje top-forme manijakalnim vežbanjem! U redu, obožavajte svaki vid aktivnosti. Postoje osobe koje ne mogu da izdrže nijedan dan bez rekreacije. Razlog leži u tome što žele da izgledaju savršeno, a isto očekuju i od drugih. Međutim, kako je lepota ipak prolazna, treba voditi računa i o tome da zbog preokupacija na fizičkom planu duhovni i mentalni plan ne izostanu sasvim ili delimično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.