Zajednički život (2)

Da bi se započeo zajednički život, važno je da oba partnera znaju šta svako od njih tačno očekuje od zajedničkog života. Pošto je veza bez seksa nezamisliva, eto jedne stvari u kojoj ćete se oboje složiti bez pogovora. Sve što treba da uradite jeste da se dogovorite o pravom „doziranju“. Kada vam na raspolaganju stoji ceo stan, u oči najviše mogu da upadnu različiti stavovi partnera prema tome kako, kada i gde treba voditi ljubav: ujutru pod tušem, u suton u kuhinji ili kasno uveče u dnevnoj sobi.

To što biste vi najradije proveli čitav život u krevetu ne znači da i ona želi isto. Ono što mi želimo ženama često ume da se učini sasvim besmislenim. U svakom slučaju, važno je da jedno drugom otvoreno iznosite sopstvene želje, ali da istovremeno umete i da saslušate ono što želi druga strana. U tome i jeste čar zajedničkog života. Kada se to postigne, sve ostalo svodi se na opuštanje i uživanje. Novi ambijent u kojem ćete graditi svoju ljubav učiniće sam od sebe sve umesto vas.

Pošto je uzajamno poverenje osnova svake veze, ne treba da dozvolite da vam ljubomora ugrozi ljubav. Moguće je da neko od partnera svojim ljubomornim ispadima želi da prikrije sopstvene skrivene želje, po sistemu napad je najbolja odbrana, ili da se iza tih napada krije nesigurnost u sebe, čiji su koreni uvek daleko dublji. Međutim, sama činjenica da je osoba koju volite tu pored vas trebalo bi uvek da vam povrati samopouzdanje, da vas natera da se opustite i da uživate u svakom trenutku zajedničkog života.

Na kraju, najgora stvar koja može da se dogodi prilikom zajedničkog boravka u istom stanu jeste to da je jedna strana sklona da se svađa pred drugima. Te druge (bez obzira na to da li su to prijatelji ili porodica) nipošto ne treba uplitati u sopstvene rasprave i svađe, mada ponekad nema ničeg lošeg u spontanoj reakciji, naročito ako je reč o dugogodišnjim prijateljima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.