najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zavođenje rečima

Rečenice, mudro osmišljene, odabrane i izgovorene, mogu da budu veoma moćan instrument prilikom zavođenja. To važi za oba pola.

Međutim, poenta nije uvek samo u onome što se izgovara već često ume da bude u načinu na koji poimamo ono što smo čuli. Zaključke treba izvesti na suptilan način, bez obzira na to koliko je situacija u kojoj se nalazimo “biti ili ne biti” u najromantičnijem mogućem smislu. Jednostavan primer: pitajte je da izađete, ali ne recite: “Da li bi htela da izađemo na večeru”, nego: “Da li bi htela da idemo na tajlandsku hranu u petak?” Primećujete razliku, zar ne?

Naravno, hrana može da se menja u zavisnosti od vašeg ili njenog ukusa, poenta je da rečenica bude sročena konkretno, i to tako da stvori specifičan doživljaj koji dama može da vizualizuje. Tako nalaže jezik flerta i nema razloga da se to ne poštuje. Za razliku od nekog uopštenog predloga uvek je bolje aktivno učestvovati u vizualizovanju trenutka. U tom smislu, ako želite da ona proba ono što ste vi naručili, nemojte reći: “Hoćeš li malo fileta?” Ona je već naručila svoju porciju. Ali, ako stvar postavite tako da ona čuje: “Želiš li da probaš moj filet?” – jasno vam je koliko sama rečenica drugačije zvuči. Kao što, uostalom, i sama reč “probati” može da zvuči seksi. Može da asocira na scenu u kojoj kasnije probate jedno drugo.

Trudite se da na neki način uvek parafrazirate sopstvenu želju u pitanje koje će je naterati da razmišlja o tome. Glagol “zamisliti” sam po sebi uslovljava stvaranje slike, i ako joj predložena zamisao nije odbojna, u igri ste. A to je ono što ste i želeli da postignete. Kao što i fraze “probaj” ili “možda” pružaju ženi šansu da pristane bez osećanja pritiska. Ako želite da začinite svoj seksualni život posle izvesnog vremena, sigurno joj nećete reći: “Hej, draga, da li si za malo sado-mazo”?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike