U trendu

Žene i sport (1)

Ima devojaka koje ne podnose nikakvu fizičku aktivnost i kosa im se diže na glavi čak i na samu pomisao na naše nedeljno sportsko popodne, makar i ispred televizijskog ekrana. Međutim, dešava se da se upravo takva devojka zaljubi u muškarca s izrazitom potrebom za adrenalinskim nabojem, u pravog zaluđenika za sport. Moguće je da su je privukle vaša odlučnost, upornost, hrabrost i strast koje pokazujete kada je reč o fudbalu, košarci, skijanju ili nekoj drugoj sportskoj aktivnosti koju već godinama praktikujete. A moguće je i da se podsvesno nada da ćete neku od tih osobina uspeti da zauvek unesete u vašu vezu.
Problem može da nastane ako je ona zaista jedna od onih devojaka koje preziru svaku aktivnost koja podrazumeva veliko odricanje ili fizički napor. Mada, kada su žene u pitanju, i to treba poštovati. Njima jednostavno neće pasti na pamet da se zimi na minus deset i više stepeni Celzijusa probude u zoru da bi prve izašle na skijašku stazu koja se nalazi u nekoj nedođiji, nebu pod oblacima. Šta činiti ako se nađete u takvoj vezi? Treba li da se pomirite sa sudbinom i saznanjem da će svaki vaš sportski vikend biti ispraćen gunđanjem, što će vas dalje voditi prema malom psihološkom ratu polova? Da li joj dozvoliti da vas natera da se zauvek odreknete svoje mladalačke ljubavi prema lopti, ili zajedno s njom potražiti neko kompromisno rešenje?
Možda bi bilo jednostavnije da se ona pomiri s tim da je potreba za fizičkom aktivnošću, naročito onom koja iziskuje izričit takmičarski duh i veliku dozu hrabrosti, oduvek postojala kod pripadnika muškog pola. Ona je izraz agresivne strane naše ličnosti; ona u nama budi primarni instinkt ratnika lovca i zaštitnika plemena, ali i sve one prijatne uspomene na uzbudljive izazove odrastanja.

Napišite komentar