U trendu

Ostrvo ludila za mlade i bogate (foto)

Kao deo Baleara, Ibica se može pohvaliti predivnim belim peščanim plažama, od kojih su najpoznatije Talamanca, Las Salinas, Figueretas, Cala Jondal, i zelenim vrtovima koji oduzimaju dah.

U toku sezone postoje letovi koji prevoze mlade na Ibicu, a zabava počinje već tu u vazduhu i nastavlja se dolaskom na ostrvo. Ukoliko vam zabava kojoj nema kraja, gde najpoznatiji svetski DJ-evi puštaju muziku na najboljim ozvučenjima, i uživanje koje pruža sam boravak na najlepšim plažama zvuče primamljivo, bilo da Ibicu smatrate rajem ili Sodomom i Gomorom, obavezno je morate posetiti ako ste ikako u mogućnosti.

Takođe, unapred se pripremite na to da ćete verovatno, pored razularene mladeži iz različitih krajeva sveta, videti i mnogobrojne poznate ličnosti, koje takođe ne mogu da odole čarima Ibice.

Bora Bora je ujedno i predivna peščana plaža i bič bar, jedan od najpoznatijih u Evropi, iz kojeg muzika odjekuje na kilometre u daljinu. Tu većina redovno provodi luda popodneva, plešući i zabavljajući se. Prilikom dolaska na Ibicu pilot aviona će obavezno kružiti oko celog ostva i tek onda sleteti na aerodrom. Ma koliko vam to bilo čudno u prvi mah, posle ćete shvatiti da avioni poleću i sleću svakih pet minuta, i da je običaj da prilikom poletanja i sletanja svi avioni prođu preko Bora Bore, ali veoma nisko, pri čemu pale signalna svetla i pozdravljaju one koji se provode na plaži. U tom trenutku svi koji se nalaze u bič baru koji se proteže dužinom od nekoliko stotina metara dižu ruke u vazduh pozdravljajući pilote.

Lude noći na ovom ostrvu možete provoditi u obilasku diskoteka u koje stane i po nekoliko hiljada ljudi; one su u stvari ogromna zdanja na nekoliko etaža s različitom muzikom, zavisno od toga šta volite. U diskoteku Amnesia stane i do deset hiljada ljudi, a devojke obučene u šumske vile, u zlatnom, s metar dugim perikama i na štulama od nekoliko metara šetaju iznad publike pozdravljajući goste, dok iznad njih na ogradi plešu druge šumske vile, obučene u zeleno, okićene cvećem i granjem koje predstavlja šumu.

Foto: Tobatoppers/Pixabay.com
Foto: Tobatoppers/Pixabay.com

Cafe Del Mar, kafić pored mora u gradiću San Antonio s druge strane Ibice, mesto je na kojem je „rođena“ chill-out muzika. Taj kafić je nezaobilazno mesto izlaska koje moraju posetiti svi koji kroče na Ibicu, a najveća gužva tamo vlada pred zoru. U to doba dana, koje neki nazivaju i najvećim božjim dodirom na zemlji, svi bi želeli da sede u Cafe Del Mar-y, ispijaju svoje omiljeno piće i uživaju u opuštajućem doživljaju koji muzikom stvaraju DJ-evi i pri tom gledaju jedan od najlepših izlazaka sunca na svetu.

U svakom slučaju, Ibica je nešto posebno. Na njoj se jedino nećete naspavati, ali ništa zato – za spavanje uvek ima vremena.

Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)