Sicilija vam plaća letovanje

Trenutno možemo samo da maštamo o nekom dobrom koktelu na terasi sicilijanskog hotela iz kog puca pogled na veliko plavetnilo.

Iako se i dalje ne zna da li će se, gde i kako ovog leta putovati, zvaničnici Sicilije pokušavaju da podstaknu turiste koji su spremni da dođu na ovo italijansko ostrvo kasnije, na jesen – da bukiraju svoje mesto uz posebne olakšice.

U cilju ponovnog pokretanja turizma tamošnja regionalna vlast će pokriti polovinu troškova letova posetilaca i trećinu troškova hotela, piše sajt Timeout.

Sicilija je izgubila više od milijardu evra prihoda od turizma od kada je Italija zatvorena 10. marta. Sada će ostrvske vlasti ponuditi ogromne popuste na letove i boravak u hotelima, a tu su i besplatne karte za sve muzeje i arheološka nalazišta.

Sve ovo će ostrvo koštati oko 50 miliona evra, ali se Sicilijanci nadaju da će se ta suma brzo nadoknaditi.

Vaučeri će biti dostupni na sajtu Visit Sicily ubrzo nakon što Italija ponovo otvori svoje granice i poslovanje. Još se ne zna kada će to tačno biti, ali postoje neke naznake po kom rasporedu će se popuštanje mera odvijati u Italiji.

Od 4. maja je najavljeno moguće otvaranje restorana, a u tom periodu bi na posao mogli da se vrate i građevinci i ljudi koji su u proizvodnji.

Ukoliko vaša karantinska “dijeta” podrazumeva sladoled za doručak, ništa vas ne košta da maštate, jer na Siciliji je to potpuno normalno i bez izolacije.

(Ivana Stojanov, nova.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.