U trendu

Anse Chastanet: jedna od najlepših plaža na svetu

Zamislite nepregledni pojas najfinijeg peska u zalivu prošaranom drvećem palmi i uokvirenom vulkanskim vrhovima, a čini vam se da se nalazite u nekom davno izgubljenom svetu. Iako nemaju svi isti doživljaj savršene plaže, ako ona uključuje pesak i palme, onda je Anse Chastanet jedna od najlepših, po mnogima i najlepša na svetu.
Ovaj raj nalazi se na pola puta od zapadne obale ostrva Sveta Lucija u Karibima, malo južnije od grada Soufrijere. Sveta Lucija se nalazi u istočnom delu Kariba, severno od ostrva Sveti Vinsent, južno od Martinika i severozapadno od Barbadosa. Pored toga što je sunčano utočište u kojem bi svako uživao, ova plaža je kao stvorena za romantične parove. Odmaralište iznad plaže koje gleda na more savršeno je za medeni mesec ili nezaboravno venčanje koje se ovde organizuje na plaži, dok se sunce gasi narandžastim krikom u plavetnilu karipskog mora.
Cela ova regija odiše pravim usporenim, autentičnim karipskim laganim ritmom, za šta je zaslužna promena vlasti. Soufrijere je bio glavni grad Svete Lucije u 18. veku, kada su njome vladali Francuzi, a zatim je glavni grad postao Kastri na severu, koji je danas užurban poslovni grad, a Soufrijere je ostala uspavana slikovita ribarska luka.
Iznad plaže horizont paraju dva vulkanska vrha, manji Petit Piton, koji je visok 800 metara, i veći Gros Piton, visine od oko 900 metara, a oba su deo Uneskove svetske baštine. Jedini "nedostatak" je to što se letovalište nalazi na brdu iznad plaže, zato se od njega do plaže treba spustiti nekih 100 stepenica, a isto tako, tim stepenicama se valja i vratiti. Najbolje vreme za posetu ovoj lepotici plaža s Kariba je između decembra i kraja marta, kada je u punom zamahu suva sezona i nije previše toplo. Iako na plaži postoji elitno odmaralište, oni nemaju monopol na nju, pa se nešto jefitniji smeštaj može naći i u blizini same plaže.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.