U trendu

Baš jeftino: 10 gradova koje možete posetiti za malo novca (foto)

Želite da putujete, a budžet vam je ograničen, ovo su neki od najjeftinijih gradova koje možete posetiti, i za relativno malo novca možete veoma dobro da prođete što se tiče karte do tamo, smeštaja, hrane i provoda.

Bukurešt 

Bukurešt je grad koji ne spada u one koje prosto morate videti, ali ne spada ni među gradove kojima jedva prolazite od broja turista. Obilazak ovog grada može da predstavlja avanturu, jer ćete otići u grad o kojem niste čuli milion utisaka i niko vas nije „pripremio“ za put. Najveličanstvenija zgrada koju treba da planirate u svom obilasku jeste Palata Parlamenta.

Taxi 1 km : 0,38 evra

Domaće pivo: 1,69 evra

Cappuccino: 1,85 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 7,41 evro

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 4,24 evra

Krakov 

View this post on Instagram

🌞LETNIE MUZEI KRAKOVA⛱ ⠀ V našem zamečatelьnom gorode estь mesta, kuda popastь možno tolьko v tёplый period goda. V osnovnom, iz-za soobraženiй bezopasnosti i komforta, často эto mesta neotaplivaemыe, ili nahodящiesя pod otkrыtыm nebom. No poskolьku seйčas leto, oni lюbezno raspahnuli svoi dveri pered vami, dorogie turistы, tak čto ne prohodite mimo. Vot spisok, sohranяйte i ne zabudьte poblagodaritь vašim lюbimыm smaйlom v kommentariяh😄👇🏻 ⠀ BARBAKAN I OBORONITELЬNЫE STENЫ pn-vs 10:30-18:00, biletы 9 zl ⠀ BAŠNЯ RATUŠI pn 10:30-14:00 vhod besplatnый! vt-vs 10:30-18:00 bilet 10 zl ⠀ 🌿SADЫ VAVELЯ pn-vs, prazdničnыe dni 11:00-15:00, vhod v ramkah эkskursii na polьskom ili angliйskom, biletы 18 zl ⠀ SANDOMIRSKAЯ BAŠNЯ pn-vs v horošuю pogodu (v livenь i grozu ne pustяt), 10:00-19:00, biletы 5 zl ⠀ 🐲DRAKONЬЯ PEЩERA — hit sredi deteй! pn-vs s 10:00 do 19:00, vhod 5 zl ⠀ SAD OPЫTOV im. Stanislava Lema — tože detskiй mast-vizit pn-pt 8:30-20:30, sb, vs 10:00-20:30. Vhod 12/10 zl., semeйnый bilet 35 zl (dvoe vzroslыh+dvoe deteй) ⠀ Takže uveličivaet častotu vhoda dlя turistov i HEЙNALICA MARIACKOGO KOSTЁLA: S aprelя po noяbrь podnяtьsя k trubaču možno so vtornika po subbotu s 9:10 do 17:30, každыe polčasa. Pererыv s 11:30 do 13:10. V voskresenьe s 13:10 do 17:30. Ponedelьnik i cerkovnыe prazdniki vыhodnыe. Biletы možno kupitь tolьko v denь podъema. Vhod 15 zl. ⠀ KOLOKOLЬNЯ MARIACKOGO KOSTЁLA vt-pt s 10 do 14, v 12:00 pererыv. Poseщenie po predvaritelьnoй dogovorёnnosti i gruppami ne bolee 6 čel. ⠀ ⠀ #krakov #afišakrakova #kudapoйtivkrakove #gidvkrakove #kudashoditьvkrakove #lovekrakow #kraków #krakau #cracow #krakow_gram #krakowplaces #visitkrakow #krakowpoland #krakowexperience #polandisbeautiful #krakowvibes #citylife #cityevents #cityscape #krakowcity #krakowoldtown #krakowpoland #krakowskaya_kolbasa_afiša #krakowskaya_kolbasa_krakov

A post shared by Maša 👩🏻‍🦰 (@krakowskaya_kolbasa) on

Krakov je očaravajuć grad koji oduševljava čim stanete na jedan od najvećih srednjovekovnih trgova u Evropi. Ovo mesto je odlično za studentsko druženje i upijanje nove kulture. Jevrejsku četvrt takođe vredi istražiti. Rudnik soli i Aušvic su izleti na koje bi trebalo da idete, jer i jedno i drugo vredi videti.

Taxi 1 km : 0,52 evra

Domaće pivo: 1,88 evra

Cappuccino: 1,90 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 5,64 evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 5,88 evra

Sofija 

Sofija spada u veoma gostoprimljive gradove, a ni u njemu nećete morati da milite zbog gužve koju prave turisti i veoma lako ćete se uklopiti. U ovom gradu nećete svoj odmor provesti tako što ćete šetati od jedne do druge znamenitosti, već ćete imati vremena da zapravo „doživite“ grad.

Taxi 1 km : 0,41 evra

Domaće pivo: 1,28 evra

Cappuccino: 1,22 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 6,13 evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 5,11 evra

Budimpešta 

Budimpešta je sve ono što predstavlja jedna metropola. Arhitektura je u ovom gradu upečatljiva zbog nesklada stilova. Ovde možete proći jeftino, ali isto tako ako želite da potrošite mnogo novca, možete. Zato ako povedete računa o tome gde ćete sesti na ručak i piće finansijski nećete znati ni da ste bili na putu.

Taxi 1 km : 0,93 evra

Domaće pivo: 1,39 evra

Cappuccino: 1,44 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 6,18 evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 4,32 evra

Viljnus

Viljnus je grad veoma prijatne atmosfere. Ukoliko želite bajkovit odmor, ovde svakako morate da dođete i obđete kaldrmisanu boemsku četvrt Uzupis. Ovde možete proći dobro što se tiče hrane i pića. A ako se nađete u ovom gradu, obavezno obiđite i Trakaj i njegov zamak.

Taxi 1 km : 0,65 evra

Domaće pivo: 3 evra

Cappuccino: 2,20 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 8 evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 6,50 evra

Kijev 

Jedan od gradova koji vrede mnogo više nego što koštaju je Kijev. Ovaj grad pruža jedinstvenu kulturu, uličnu umetnost, mnogo znamenitosti… U Kijevu ima mnogo jeftinih ili čak i besplatnih aktivnosti koje ovo putovanje čine dragocenim kulturnim iskustvom.

Taxi 1 km : 0,23 evra

Domaće pivo: 0,84 evra

Cappuccino: 1,01 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 5evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 3,35 evra

Talin 

Idilične ulice Talina i prelepi pejzaži koji ga opasavaju svakako stavljaju glavni grad Estonije na ovaj spisak. To su samo neke od mnogobrojnih bespatnih stvari kojima se ovde možete diviti. A postoje i svakodnevne ture po Starom Gradu na kojima možete čuti o zanimljivoj istorji ovog grada, ali i preporuke gde možete jeftino da jedete. Na ovo putovanje morate da ponesete udobnu obuću da biste se mogli da se popnete na vidikovce koji gledaju na more i grad.

Taxi 1 km : 0,50 evra

Domaće pivo: 4 evra

Cappuccino: 2,74 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 8 evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 7 evra

Gdanjsk 

Gdanjsk je veoma jeftin i veseo grad na obali mora i spada u čuvane tajne Poljske. Ovde možete da se divite nesvakidašnjoj arhitekturi dok koračate drevnim ulicama prema najvećoj crkvi od cigala. A možete se popeti do vrha tornja, ukoliko to nije prevelik izazov.

Taxi 1 km : 1,60 evra

Domaće pivo: 1,88 evra

Cappuccino: 2,12 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 4,94 evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 4,70 evra

Bolonja 

Bolonja je studentski grad u kojem se nalazi prvi univerzitet u Evropi. Svuda duž ulica ovog grada možete videti bogatu istoriju i kulturu. Ono što vas neće zaobići jeste preukusna hrana koja je specifična za ovaj grad, zbog čega je to malo skuplje. Bolonja je jako dobro povezana sa drugim gradovima ukoliko odlučite da produžite odmor.

Taxi 1 km : 5 evra

Domaće pivo: 5 evra

Cappuccino: 1,38 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 15 evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 5 evra

Berlin 

Berlin, zbog svoje burne istorije i podele, svakome pruža po nešto. Sve što vam padne na pamet ovde možete naći. Iako je grad generalno skup, hrana i piće su veoma jeftini, a ima i mnogo besplatnih dešavanja jer je Berlin mešavina umetničkih pravaca.

Taxi 1 km : 2 evra

Domaće pivo: 3,50 evra

Cappuccino: 2,65 evra

Obrok u neekskluzivnom restoranu: 8 evra

Flaša vina srednjeg kvaliteta: 5 evra

Napišite komentar