U trendu

Jezivo: Grad u kojem na kalendarima još uvek piše 1692. godina (foto)

Ljubitelji Noći veštica i jezivih priča verovatno su čuli za grad Salem i čuvena suđenja koja su se ovde odigrala. Nakon što su sve veštice i vešci osuđeni na smrt, ovaj grad postaje inspiracija mnogim piscima koji su kroz svoja dela učinili da Salem postane “Grad veštica“.

U ovom gradu “sve se vrti“ oko veštičarenja, pa je, posebno u susret Noći veštica, nezaobilazno obići Muzej Veštica, u kojem se turisti upoznaju sa detaljima suđenja iz 1692. godine. U muzeju se može videti i različito shvatanje i (ne)prihvatanje vešticama kroz istoriju.

View this post on Instagram

“I'm sorry, Emily. I had to wait three hundred years for a virgin to light a candle.” • You might recognize the Pioneer Village in Salem as the home of Thackery Binx and Emily in Hocus Pocus! Pioneer Village, was created in 1930 as the set for a play, held in Forest River Park in Salem, Massachusetts. Audience members sat in the park and watched the re-creation of what Salem, Massachusetts may have looked like in June, 1630 upon the arrival of John Winthrop and the families of Thomas Dudley and Simon Bradstreet, including America's first published poet of significance, Anne Bradstreet, daughter of Thomas and wife of Simon. The set was meant to be temporary, but the City of Salem and all of Essex County, Massachusetts had fallen in love with it so it was saved from re-development. Salem Pioneer Village, the first living history museum in the United States, opened in June, 1930.

A post shared by dixie 🕷 (@witchvoid) on

Muzej tamnica za veštice je mesto gde se za posetioce priređuju predstave koje prikazuju čuvena suđenja vešticama. Muzej je napravljen po ugledu na mesta gde su žene i muškarci optuženi za nedozvoljene radnje bili zatvarani i mučeni. A muzej je omogućio vođenje do lokacija gde su se tamnice zaista nalazile.

Jedina građevina koja je “bila svedok“ vešticama 1692. godine je Kuća veštice, a u gladu postoji još nekoliko veoma starig zdanja koju su otvorena za one koji vole stara, mračna, misteriozna i pomalo romantična mesta

U Salemu je kupovina veoma popularna i važna stvar. Ne zato što se ovde nalaze veliki trgovinski centri, već zbog originalnih kostima, nakit u gotik stilu, “starinski“ predmei i suveniri, knjige sa “požutelim“ stranicama, garderobi sa motivima veštica i paranormalnog..

Muzej noćne more je mesto za ljubitelje horor filmova, a ovde se nalazi i voštana figura Frankeštajna u prirodnoj veličini.

Za upoznavanje grada, treba se prijaviti na noćnu “ukletu“ turu, koja obilazi sva mesta na kojima su se navodno dešavali rituali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.