Srbija u očima stranih turista (video)

„Kada smo pročitali tekst u jednom časopisu, „37 razloga zbog čega ne treba da posetite Srbiju“, videli smo i propratne slike koje su nas raspametile. Bili smo zapanjeni. Da li je to zaista Srbija? Da li je tamo stvarno toliko prelepo? Shvatili smo da ne znamo mnogo o toj zemlji, a onda smo odlučili. Idemo da je posetimo!! I sami da donesemo zaključke,“ reči su Malvine i Mihala Kolateka, para iz Poljske koji su i dalje oduševljeni nakon posete našoj zemlji.

„Tokom dve nedelje preselili smo se u drugačiji svet. Svet gde je osnovna uloga odnos među ljudima, koje smo sretali na svakom koraku, dok smo radili naš video snimak. Dali su nam nešto dragoceno – dozu iskrenih, pravih emocija. Otvorili su nam svoja topla srca, bez ikakvih očekivanja da će dobiti nešto zauzvrat. Jedino je sigurno u ovoj zemlji, ne može se negirati autentičnost Srbije, i mi se nadamo da će to ostati tako što je duže moguće.

U našem projektu „Srbija – Zemlja obojena životom“, koji smo radili od jutra do mraka i ostavili mnogo kapljica znoja, može se reći da smo prevazišli granice naših slabosti, učeći strpljenje, ali smo takođe uneli svu našu ljubav i energiju. Nadamo se da se isplatilo. Posetili smo Golubac, Nacionalni park Đerdap, reku Dunav, Veliku Kapiju, Đavolju varoš, Kopaonik, Mokru Goru, Taru, Bajinu Baštu, Beograd i mnoga mala ali neočekivano fantastična mesta. Ono što sigurno znamo je da ćemo se vratiti ponovo.“ završavaju svoju ispovest Kolatekovi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.