U trendu

Snižene cene putovanja, ali evo na šta treba da obratite pažnju

Svi bismo voleli da možemo da doživimo nezaboravno putovanje, a da ne potrošimo previše novca. Kompanije to znaju i koriste, a da li mi zapravo „prođemo jeftinije“?

Aviokompanije i turističke agencije stalno „bombarduju“ jeftinim ponudama, izletima, smešno niskim cenama avionskih karata… to je odlično, ali pre nego što ukucate broj kartice, zastanite na trenutak i razmislite.

Retko kada će ta nerealno jeftina ponuda da bude tačno ono što ste planirali, možda bude nešto slično, ali ne ono o čemu duže vreme razmišljate. I kada kupite tu jeftinu kartu, sve i da su uključene sve takse, razmislite o tome koliko će zaista da košta taj put.

Avionske karte, taksi do aerodroma, časopis ili knjiga za avion, kafa ili dve, voda i hrana u avionu, taksi do centra grada u koji ste došli, doručak, ručak, večera, ulaznice za muzeje, galerije, hotel ukoliko idete na nekoliko dana, suveniri, ponovo časopis, voda i hrana na aerodromu…. i ovo su samo neke od stvari, prvo što padne na pamet, na koje se na putovanju potroši novac.

Kada izračunate sve ovo shvatićete da ste potrošili onoliko novca koliko biste potrošili i da ste planirano otišli na željenu destinaciju.

Jeftine ponude su odlične za one kojima je apsolutno svejedno gde će putovati, i kada planirate čak i te „neplanirane“ popuste. Sve aviokompanije i turističke agencije u isto doba godine nude iste popuste i ponude, razlike su zaista male.

Čak i za ove spontane stvari mora da postoji nekakav plan, morate znati kada imate slobodne dana, kada vaš partner ili prijatelj takođe može na put, i zato je, umesto lakomislene kupovine samo zato što je snižena, bolje iskoristiti ponudu koja vama zaista odgovara.

Kako biste to uspeli potrebno je da imate na umu periode u kojima su sniženja, oko kojih praznika, trebalo bi da pratite na društvenim mrežama one kompanije koje vam odgovaraju jer ćete tako odmah znati za ponude, a ukoliko vam je svejedno koja je kompanija ili agencija onda pratite sajtove gde za vas pronalaze jeftine cene.

Vodite računa da kada vidite da je nešto odjednom mnogo jeftinije, da li se radi samo o drugačijem predstavljanju cene. Ako je neki aranžman koštao 250 evra, a sad 100, proverite da li negde sitnim slovima ne piše „autobus se doplaćuje“ ili „avionske takse nisu uračunate u cenu“.

Trudite se da ove provere brzo odradite, jer kada je zaista dobra ponuda u pitanju, nemate vremena za premišljanje jer se akcije brzo rasprodaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.