U trendu

Tri zemlje u koje Srbi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja

Predstavljamo vam tri evropske zemlje u koje srpski turisti mogu da putuju bez ikakvih ograničenja i kovid sertifikata.

U pitanju su Bosna i Hercegovina, Mađarska i Slovenija.

Naime, Bosna i Hercegovina i Mađarska već nekoliko meseci su otvorene za naše građane bez ikakvih ograničenja, a sredinom februara im se pridružila i Slovenija.

Kako piše na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, državljani Srbije mogu da uđu u Bosnu i Hercegovinu bez vize, sa ličnom kartom ili putnom ispravom i da u njoj borave do 90 dana od dana ulaska.

U Mađarsku možemo da uđemo uz pasoš koji je izdat u poslednjih 10 godina, a koji važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja teritorije EU.

Od 19. februara, Slovenija je ukinula sva ograničenja u vezi sa ulaskom u ovu zemlju, pa srpski turisti mogu da uđu sa putnom ispravom koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorija ove zemlje, piše B92.

Nosiocima biometrijskih pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.

Podsetimo, sve je više zemalja koje ublažavaju mere ulaska i ukidaju kovid mere.

Italija je jedna od poslednjih zemalja koja je otvorila granice za srpske turiste u turističke svrhe. U prethodne dve godine, putnici iz Srbije su mogli samo u izuzetnim slučajevima da posete ovu zemlju.

Grčka je nedavno ukinula PLF obrazac bez kojeg u vreme pandemije niste mogli da uđete u ovu zemlju. Ova odluka stupa na snagu 15. marta.

Kipar je takođe ublažio mere pa se prema savetu Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, neće više uzimati u obzir država porekla putnika već njegov status.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.