U trendu

​Vlasnici „Note 7” tuže „Samsung” i traže odštetu

Više stotina vlasnika smartfona „galaksi note 7” u Južnoj Koreji podnelo je kolektivnu tužbu protiv kompanije „Samsung elektroniks” zbog neprijatnosti povezanih sa tim pametnim telefonom.

Advokatska kancelarija „Harvest lou firm” saopštila je da 527 podnosilaca tužbe zahteva da im „Samsung” isplati kompenzaciju za njihove posete servisima radi zamene telefona, za vreme koje su izgubili čekajući na prebacivanje podataka i za psihičke posledice prouzrokovane korišćenjem opasnog proizvoda, prenela je agencija AP.

Među podnosiocima tužbe su osobe koje tvrde da su izgubile na hiljade fotografija sa porodičnog odmora, kao i oni koji su se vozili osam sati kako bi vratili telefon. Ova grupa, kako je navela agencija AP, zahteva 500.000 južnokorejskih vona (442 dolara) odštete po svakoj osobi koja je podnela kolektivnu tužbu.

„Tražimo pravednu kompenzaciju za štetu koju su klijenti pretrpeli”, izjavio je advokat kancelarije, Piter Jang-Jil Ko.

Smartfon „galaksi note 7” je povučen dva puta, prvi put 2. septembra, kada je kao razlog navedena pokvarena litijumsko-jonska baterija, a drugi put ranije ovog meseca kada je „Samsung” povukao i zamenjene telefone nakon što je utvrdio da takođe mogu da se zapale. Manje od dva meseca od lansiranja „note 7” „Samsung” je prestao da proizvodi i prodaje ove telefone. Više od 2,5 miliona smartfona „galaksi note 7” povučeno je sa tržišta zbog neobjašnjivih problema sa pregrejavanjem baterija, podsetio je AP – prenosi Tanjug.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar