Alcatel One Touch 500 – konačno kvalitetan Alcatel

Cena Alcatel modela do sad uvek je bila ekvivalent kvalitetu, a to je osrednje niski rejon. Ovog puta, desilo se nešto sasvim neočekivano. Pred nama je sjajan, atraktivan, nov, i prilično konkurentan model…

Na prvi pogled: Zaista je mali. Barem je takav utisak kada se prvi put uzme u ruku. Dimenzije iznose 103x42x22 mm i govore takođe u korist toga. Dizajn unekoliko podseća na starije modele, ali je zaista vrhunski „našminkan“ i unapređen. U srebrnoj varijanti sa metalizirano-sivim ekranom, unosi dozu respekta i izaziva oduševljenje. Težak je 103 grama i kao takav spada u red lakših telefona.

Hardverska oprema: Nikl hidridni akumulator na poleđini telefona može se pohvaliti sasvim solidnim kapacitetom obzirom na poreklo. Oko 220 sati u stanju pripravnosti može da izdrži ovaj telefon. A i ono što je najbitnije, možemo pričati čitavih 270 minuta i sve to daje odličan utisak o bateriji telefona. Nema infra-crveni port, o modemu ni reči, ali zar smo i mogli tako nešto savremeno očekivati od ove francuske firme? Naravno, odgovor je NE!

Funkcije: Dosta dobrih funkcija je ovaj Alcatel vinula tako visoko. Pre svega tu je konačno i standardna vibraciona signalizacija, glasovna memorija, i unikatni i jedinstveni „DriveKey“ tasteri. Postoji još i ugrađena opcija prenošenja faks i data podataka što menadžerima i poslovnim ljudima umnogome olakšava život. I kao šlag na ne baš slatku, ali zgodnu tortu doći će svakako WAP pretraživač verzije 1.1 koji se tek ugrađuje i u najnovije telefone.

Posebnosti: Izgled, izgled i samo izgled. Ovde bi se baš mogao dodati i taj famozni pretraživač ali to je u celini sve što opravdava cenu ovog telefona.

Opšti utisak: Ljubitelji ove firme koji su navikli na „plastične činije“ koje koštaju oko 100 maraka neće to dobiti od slobodno možemo reći, prvog zaista kvalitetnog i opremljenog telefona marke Alcatel. Tačnu cenu još ne znam, no zasigurno će biti u rejonu srednje klase telefona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.